x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nej tak til selvsejlende færger

Tuco Marine Group og Faaborg-Midtfyn Kommune er i gang med at udvikle førerløse, selvsejlende færger til øerne. Men det er ikke nogen god idé, mener galleriejer Torben Nebrot Jørgensen, Korinth. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune

Lokaldebat: Tuco Marine Group og Faaborg Midtfyn Kommune har lavet et fælles projekt om at udvikle førerløse, selvsejlende færger til øerne ud for Faaborg.

Er det nu klogt igen at afskaffe et job i digitaliseringens hellige navn? Jeg tror det ikke.

Hvad med den menneskelige kontakt, når coronasituationen er ovre? Hvad skal de folk, der nu sejler færgerne, så lave ?

Ja, de kan blive arbejdsløse, skrive to nyttesløse ansøgninger om ugen og endelig komme i ulønnet praktik i et supermarked.

Nej tak til selvsejlende færger!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Støt handelslivet så seks tomme butikker ikke bliver til 76

Lokaldebat: I disse corona-tider er der tid til at reflektere over mange ting. En af disse er butikker. Som Faaborg er nu med mange lukkede på grund af coronaen og en mennesketom gågade samt andre steder, så kunne det være, folk skulle tænke lidt eller meget over brugen af indkøb på webshops. Det udvikler sig konstant i stigende grad. Hvis det bliver ved med at udvikle sig, så bliver Faaborg en meget tom og trist by, hvilket også vil have en effekt på et dalende antal turister. Denne tomhed har vi allerede nu fået et eksempel på. Så fremover: Handl lokalt i de fysiske butikker, så vi bevarer handelslivet. Hvis der er ting, man ikke kan købe her, så er det måske nødvendigt med køb på webshops. Forestil jer for eksempel en Open By Night uden butikker eller en almindelig hverdag med tomme lokaler. Det bliver en trist vandring igennem byen. 2019 optalte jeg antal butikker med start Østergade og op ad Østergade til Torvet, Torvegade, Mellemgade, Vestergade og frem til Mellemgade med slutpunkt ved Hammer-Hansen. Der er steder, som er detailhandel, caféer, bodegaer og restauranter. Der var faktisk 76 åbne steder. Der var seks lukkede. Generelt dukker der hurtigt nye butikker op i de tomme lokaler i byen. I dag var der det samme resultat. Og så er der jo også lige de fyldte lokaler i Herregårdscentret plus seks supermarkeder. Vi har et rigt handelsliv i Faaborg. Støt det og gå udenom webbutikker og ind i en fysisk lokal butik, så de seks tomme lokaler ikke bliver til 76.

Annonce