Annonce
Sport

Nej, det er ikke svensk mad: GOG-streg er ligaens stærkeste

GOG's svenske streg, Oscar Bergendahl, er nærmest umulig at holde for modstandernes forsvar for øjeblikket. Foto: Michael Bager
Efter en skidt start på anden halvleg fik GOG kæmpet sig tilbage i Skjern Bank Arena og hentede et vigtigt point og mental ballast før et udmarvende kampprogram.
Annonce

HÅNDBOLD: Når GOG's svenske stregspiller, Oscar Bergendahl, får bolden foran modstanderens målmand, så sker der en af to ting: Enten scorer han - eller også fremtvinger han straffekast. Og det uanset, hvordan forsvaret forsøger at håndtere ham.

Bergendahl er ikke set stærkere for GOG end i starten på den nye sæson, og jeg tøver ikke med at kalde den fysisk toptunede svenskere for ligaens bedste stregspiller for øjeblikket.

Lørdag gjorde Oscar Bergendahl sig så ekstra markant bemærket. Med otte sekunder tilbage af opgøret mod Skjern Håndbold i det vestjyske - altid en vanskelig udebane - sled Bergendahl sig fri og udlignede til slutresultatet 31-31.

KAMPEN KORT

Håndboldligaen, mænd

Skjern Håndbold-GOG 31-31 (15-16)

Kampens gang: 4-3, 7-6, 10-8, 11-11, 11-13, (15-16), 17-17, 23-21, 25-23, 27-25, 28-27, 31-31.

Mål:
Skjern: Anders Eggert 8 (4), Elvar Jönsson 6, Eivind Tangen 5, Jonas Tidemand 5,  Jesper Konradsson 3, René Rasmussen 3,  Jørgen Rasmussen 1.
GOG: Emil Jakobesen 9 (5), Mathias Gidsel 7, Simon Bogetoft Pytlick 3,  Stig Tore Moen-Nilsen 3, Anders Zachariassen 3, Oscar Bergendahl 3, Kasper Kildelund 1, Morten Olsen 1, Viktor Gisli Hallgrimsson 1.

Bedste spiller:
Skjern: Elvar Jönsson.
GOG: Mathias Gidsel.

Udvisninger:
Skjern: 5.
GOG: 1.

Dommere: Morten Lethan Albrechtsen og Mik Trustrup - var i hvert fald ikke hjemmedommere!

Tilskuere: Cirka 400.

GOG’s næste kamp: Tirsdag den 22. september, kl. 18.45: GOG-Winterthur (Schweiz) i EHF European Leagues kvalifikationsspil.

Med det uafgjorte resultat fik fynboerne et point med op i spillerbussen, og fynboerne er nu ubesejrede i de første fire ligakampe - med tre sejre og en uafgjort. I den forbindelse varmer specielt sejren over Bjerringbro-Silkeborg og det uafgjorte resultat i Skjern Bank Arena for det fynske ligahold, fordi GOG dermed er ubesejret i forhold til to af rækkens forventede tophold.

Da Bergendahl kom ud af omklædningsrummet efter kampen, var det med en ispose fastgjort til sit ene lår. Svenskeren havde fået et godt gammeldags trælår.

- Bergendahl, hvad har du spist i coronapausen, siden du er så svær at bide skeer med for øjeblikket?

- Svensk mad (latter!). Nej, jeg har bare trænet godt - forsøgt at gøre mit arbejde så godt som muligt, og det har givet resultat.

Annonce

Moral i slutfasen

Det blev et intenst opgør i Skjern Bank Arena, hvor holdene skiftevis snuppede momentum. Da GOG gik til pause med føring på 16-15, havde de gule mulighederne for at surfe videre i starten af anden halvleg. I stedet kom fynboerne rigtig skidt ud til de sidste 30 minutter, og dermed blev halvlegen en evig jagt på Skjern.

Med for mange tekniske fejl i halvlegen lignede det ikke muligheden for fynsk gevinst, men trods bagud 26-28 med syv minutter tilbage af opgøret lykkedes det altså alligevel de gule at få uafgjort på Bergendahls udligning i slutsekunderne.

- Jeg er tilfreds med den moral, gutterne viste, konstaterer cheftræner Nicolej Krickau.

Men GOG'erne skal være glade for, at antallet af tekniske fejl også var markant hos hjemmeholdet - og ikke mindst sløseri i afslutningerne. Den normale skarpskytte, Eivind Tangen, skulle bruge 12 skud til sine fem scoringer, og det var også en Tangen-afslutning langt forbi mål, der 31 sekunder før tid åbnede for GOG's mulighed for udligning.

Efter udligningen - og med otte sekunder tilbage af kampen - kan man så undre sig over, at hjemmeholdet ikke engang nåede op på GOG's banehalvdel.

- Vi fik svært ved at score i anden halvleg og kom for sent i syv mod seks, og det tager jeg ansvaret for, erkender Nicolej Krickau.

Annonce

Svingende præstationer

Individuelt leverede GOG-holdet meget svingende. Playmaker Morten Olsen mistede tilsyneladende en del af koncentrationen i anden halvleg - blandt andet i frustration over et dommerpar, som ikke havde helt styr på tingene.

Men fem udvisninger til Skjern og en til GOG virkede nu heller ikke helt i orden den anden vej. Og de få tilskuere var tydeligt frustrede over, at dommerne gav gæsterne så lang "snor" i angrebet, før der var "arm".

Mathias Gidsel var vild i varmen i sin barndomsby. Foto: Michael Bager

I GOG-målet havde Viktor Gisli Hallgrimsson en redningsprocent på 22 med 10 minutter tilbage af opgøret. For lidt. Men det var ikke meget bedre i den anden ende, hvor Svend Rughave også stod på 22 procent og den anden Skjern-målmand, Robing Haug, på otte procent.

Til gengæld var GOG-hvirvelvinden Mathias Gidsel vild i varmen i sin barndomsby - specielt i første halvleg, hvor han med seks scoringer flere gange gav sit hold momentum.

Under alle omstændigheder var det uafgjorte resultat et mentalt boost for de gule før et udmarvende program i den kommende tid - indledende med en europæisk kamp mod Winterthur fra Schweiz i Gudme tirsdag aften efterfulgt af en pokalsemifinale mod Bjerringbro-Silkeborg på lørdag - også i Gudme.

Efter de seneste corona-udmeldinger må GOG og de andre klubber foreløbig igen kun have 500 personer i arenaerne til kampene, og det frustrerer GOG-direktør Kasper Jørgensen, der siger:

- Det er en rigtig træls situation, for lige nu kan vi kun tilbyde et halvt produkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce