Annonce
Svendborg

Nej, der var ingen rotte i butikken: Skolelæreren har skabt Danmarks bedste Netto

Malene Møller Christensens blev torsdag hædret, fordi hun driver den bedste af Danmarks 520 Netto-butikker. Sønnen Felix var blandt gratulanterne. Foto: Katrine Becher Damkjær
Butikschefen i Netto på Ole Rømers Vej blev torsdag alarmeret, fordi der angiveligt var en rotte i butikken. Men det havde intet på sig - i stedet fik hun besked på, at forretningen er den bedste Netto i Danmark.
Annonce

Svendborg: Klokken er 12.03, da Malene Møller Christensen kommer flyvende ind gennem vindfanget med et noget vildt blik i øjnene.

Hun styrer målrettet mod porten til baglokalet, da vel omkring 15 personer springer frem fra sektionen med rosiner og chiafrø og tagliatelle med ekstra højt indhold af durum, mens orkestret Banda Nuevo spiller "Congratulations", og der lyder nogle knald, hvorefter guldfarvet konfetti regner ned over den hende.

- Ved du, hvorfor vi er her, spørger Netto-kædens direktør, Michael Løve.

- Nej?

- Fordi I er årets butik. Tillykke med det.

- Nej, hvor har I snydt mig. Jeg troede, der var en rotte i butikken, smiler Malene Møller Christensen, og så bliver der ellers givet covid-19-albuehilsner på kryds og tværs og krammere til familien, som tæller blandt andre gemalen Flemming, moren Linda og sønnen Felix på fire år.

Annonce

Årets Netto

Vi er ankommet til Netto på Ole Rømers Vej i Svendborg en halv times tid forinden.


Min souschef, Jørgen, ringede og sagde, at der var en rotte i køleafdelingen, så jeg havde virkelig ikke set det her komme

Malene Møller Christensen, butikschef i Netto på Ole Rømers Vej i Svendborg


Et telt er stillet op på parkeringspladsen, og mens musikerne varmer instrumenterne op, fortæller en af de mange fremmødte Netto-notabiliteter, salgsdirektør Braw Bakir, at Malene Møller Christensen skal kåres til årets butikschef, og at der også er hæder til forretningen.

- Vi kårer butikken til Danmarks bedste Netto, fordi Malene er god til at få ting til at ske, siger han og oplyser, at det ikke er på bekostning af personalet.

Butikschef Malene Møller Christensen og Netto-salgsdirektør Braw Bakir, før guldkonfettien har lagt sig. Foto: Katrine Becher Damkjær

- I de seneste fem medarbejdertilfredsheds-undersøgelser har hun scoret 80 ud af 100, så selv om hun har kant, er medarbejderne tilfredse. Hun skaber resultater og gør det gennem glade medarbejdere, og det er den største årsag til, at forretningen får titlen, lyder det fra Braw Bakir, der desuden fortæller, at hovedpersonen selv lige nu sidder i møde i Netto på Ørbækvej, som hun også har ansvaret for, og at hun om få minutter vil blive ringet op og få besked på omgående at indfinde sig i butikken på Ole Rømers Vej.

Annonce

En rotte i køleafdelingen

Herefter går han og det øvrige Netto-entourage i skjul i butikken, og efter konfettiregnen og de pæne ord fortrækker alle inklusiv hovedpersonen til parkeringspladsen, hvor den står på kaffe og muffins og snegle og brunsviger og kondivand og cola for personale og kunder.

Og hvor Malene Møller Christensen erkender, at hun ikke havde luret den.

- Min souschef, Jørgen, ringede og sagde, at der var en rotte i køleafdelingen, så jeg havde virkelig ikke set det her komme, siger den 41-årige butikschef, som er glad for hæderen.

- Jeg tænker, det er, fordi vi er laver flotte tal og er gode til at udvikle personalet, siger hun.

Annonce

Læreruddannelse

Faktisk har Malene Møller Christensen en noget atypisk baggrund.

Hun blev uddannet skolelærer i 2011, men hvis man ser bort fra praktikken, har hun aldrig stået bag et kateder.

- Jeg arbejdede i Netto ved siden af studierne og syntes, at der var sådan en god ånd. Det kom ind under huden på mig, så i 2011 blev jeg fastansat, og i 2013 blev jeg så butikschef her, siger hun.

Det betyder dog ikke, at læreruddannelsen er spildt.

- Jeg bruger en masse af det menneskelige og det at lære fra sig i mit arbejde. Jeg har haft mange unge mennesker igennem, og flere af dem er blevet butikschefer, siger hun, inden sønnen Felix trækker hende i ærmet, og det er tid til at se nærmere på bagværket.

Lidt derfra er Netto-folk i gang med at hænge et banner med teksten "Årets butik 2020" op, og det kan hun og det øvrige personale så glæde sig over at se på.

Men der er mere i det end som så.

Malene Møller Christensen fik således overrakt et rejsegavekort på 10.000 kroner, mens de ansatte hver vil få et gavekort på 500 kroner - til brug i Netto.

Malene Møller Christensen blev torsdag hædret med prisen for Årets Butikschef, mens Netto på Ole Rømers Vej løb med titlen Årets Butik. I baggrunden hendes mand, Flemming Christensen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Stilhed før konfettiregnen. Om lidt skal butikschef Malene Møller Christensen overraskes. Foto: Katrine Becher Damkjær
Malene Møller Christensen og sønnen Felix i højt humør. Foto: Katrine Becher Damkjær
Med hæderen følger et rejsegavekort på 10.000 kroner. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Så kom der billeder af sommerliv ved Nordenhuse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

S-politiker tiltalt 'lille du' og bedt om at passe gryderne: - Respektløst

Annonce