Annonce
Ærø

Nedtælling til astronautbesøg: Ærø Kommune støtter foredrag med første dansker i rummet

Danmarks første astronut, Andreas Mogensen lander i Ærø Hallen nsæte onsdag. Arkivfoto Michael Svenningsen

Ærø: Så skulle affyringsrampen være klar til, at Danmarks første og hidtil eneste astronaut, Andreas Mogensen, kan indtage Ærø Hallen 29. maj og holde et foredrag om sin tur til den Internationale Rumstation ISS, sine forberedelser til rumrejsen samt de eksperimenter der foretages på ISS.

Eneste lille asteroide på vejen var en ansøgning, som HF - VUC FYN Ærø, Marstal Skole og Ærø Folkebibliotek havde sendt til Ærø Kommune, om et tilskud på 15.000 kroner til at dække omkostninger som leje af Ærøhallen, annoncering i Ærø Ugeavis, lydopsætning, podie, leje af lærred og professionel lydmand.

Den ansøgning blev tirsdag behandlet på mødet i kommunens kultur- og socialudvalg, hvor man valgte at vende tomlen opad til ønsket.

Foredraget er primært rettet mod børn og unge fra 4. klasse og opefter, men da Ærøhallen er et stort sted, er der plads til yderligere 150 tilhørere. Billetter til arrangementet er gratis, men hvordan man får fat i dem vil kommunen først annoncere i den kommende udgave af ugeavisen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Flere politiske legekammerater søges på Ærø

Det er gået nogenlunde som ventet, men det gør ikke udfordringen mindre for Ærøs borgmester Ole Wej Petersen (S). Hans ellers jævnt sikre flertal smuldrer, og nu viser det sig meget tydeligt, når der skal træffes tætte beslutninger i kommunalbestyrelsen. Den korte version er, at borgmesteren og hans allierede løber ind i politiske øretæver, fordi de kommer i mindretal. Det gør de, fordi den tidligere socialdemokrat Jens Weiss bruger sit frie mandat, og nogle gange betyder det altså, at han stemmer imod den gruppe, han egentlig er en del af. Situationen skaber problemer for borgmesterpartiet, der jo i forvejen er temmelig vingeskudt, fordi to af fire medlemmer har forladt partiet. Reelt kan det de kommende to år betyde, at Ole Wej Petersen bliver låst i borgmesterrollen, fordi hans handlemuligheder er voldsomt indskrænkede. Er der blot et medlem af konstitueringsgruppen, der stemmer imod Socialdemokratiet, er der overhængende fare for, at borgmesteren ikke kan gennemføre den politik, han ønsker. Der findes ikke en løsning, som er ligetil, men Ole Wej Petersen har brug for nye venner i kommunalbestyrelsen. Ikke fordi han kommer til at være i lommen på Jens Weiss, men fordi hans handlerum bliver voldsomt indskrænket, hvis Jens Weiss hele tiden sidder med den afgørende stemme. Afstanden mellem de to grupper i kommunalbestyrelsen er til at få øje på, og det vil også kræve, at der sluges en kamel eller flere, hvis borgmesteren hele tiden skal række hen over kløften, men spørgsmålet er, om det dog ikke åbner flere muligheder, hvis der bygges en bro. Erfaringerne med disse mere dynamiske flertal, hvor borgmesterpartiet i videst mulig udstrækning forsøger at samle brede flertal hen over politiske kløfter, er mange. I Svendborg havde den daværende borgmester Curt Sørensen (S) en tilsvarende udfordring i hans regeringstid i 2010-2013. Her stod det tidligt klart, at samarbejdet mellem Socialdemokratiet og Enhedslisten var fuld af konflikter, og der gik derfor ikke lang tid, før Curt Sørensen måtte række ud efter især Venstre og Det Konservative Folkeparti. Det udløste naturligvis også konflikter, men forligene blev landet, selv om de måske ikke var helt så røde, som borgmesteren nogle gange kunne ønske sig. Men sådan er det jo med kompromisser. Ole Wej Petersens borgmestertid har ikke været en badeferie, og der er stadig to års tid tilbage af den og tre budgetforlig, der skal landes. Der bliver altså nok af udfordringer med at samle gode og solide flertal. Derfor kan en af de strategiske problemstillinger, han gør klogt i at vie lidt af sin tid til, være, at han overvejer, hvordan han kan skaffe sig flere politiske venner i kommunalbestyrelsen. Ellers kan vejen frem mod næste valg til kommunalbestyrelsen blive fyldt med bump og store huller.

Ærø

Søby Camping skifter forpagter

Annonce