Annonce
Langeland

Nedskæring trods øgede udgifter: Tre valgsteder på Langeland lukker

Tonni Hansen er ærgerlig over, at der bliver skåret tre valgsteder væk, men øgede it-sikkerhedskrav gør det nødvendigt, mener han. Arkivfoto: Michael Bager
Selv om der skal bruges flere penge til valghandlinger, bliver der skåret i antallet af steder, man kan stemme.
Annonce

LANGELAND: Selv om der skal bruges 56.000 kroner mere til valghandlinger næste år end i år, må langelænderne se antallet af afstemningssteder skåret betydeligt ned. I fremtiden bliver det kun muligt at sætte sit kryds fem steder.

Hermed vil tre valgsteder skulle lukke.

- Grunden til det her er nye, øgede krav til digitaliseringen og dermed også til it-sikkerheden omkring en valghandling. Hvis vi skulle fortsætte med de hidtidige otte afstemningssteder,  ville vi dårligt kunne dække det med den nødvendige bemanding med it-folk, siger borgmester Tonni Hansen (SF).

I sagens natur ved man ikke, hvor mange valg der kommer i 2021, men mest sandsynligt er, at man kan nøjes med det kommunalvalg, som med sikkerhed skal afvikles. Datoen 16. november er for længst skrevet ind i kalenderen.

De fem afstemningssteder

Der er omkring 10.000 stemmeberettigede på Langeland. Ved folketingsvalget i 2019 var der registreret 10.129, der fordelte sig på otte afstemningssteder.

I fremtiden skal der stemmes fem forskellige steder på Langeland:

Rudkøbing, Tullebølle, Hou, Humble og Bagenkop.

Følgende tre afstemningssteder nedlægges: Strynø, Lindelse og Lejbølle.

Tonni Hansen har det ikke godt med, at man skærer ned på afstemningsstederne.

- Det er hamrende irriterende, men det er ikke noget, som Langeland er ene om at gøre. Jeg kan se, at alle andre kommuner står i samme situation. Men det virker mærkeligt, for den øgede digitalisering burde jo give den modsatte effekt, nævner borgmesteren.

Annonce

Folk skal nok komme

Måske vil der blive flere, som vælger at brevstemme. Men det bliver nok ikke alverden, og Tonni Hansen regner ikke med, at det kommer til at mindske interessen for at deltage i valgene.

- Jeg tror, at mange har det med brevstemmer som mig. Det er kun noget, jeg har gjort, hvis jeg på forhånd har vidst, at jeg var ude at rejse på valgdagen. Den er jo noget ganske særligt, og mange kommer i forvejen i bil, så de kører nok de ekstra kilometer for at være med, mener han.

- Folk vil gerne opleve stemningen på en valgdag og hilse på andre. Sådan bliver det nok ved med at være, tilføjer Tonni Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce