Annonce
Navne

Navnligt - med wienerschnitzler i Otterup, fynboer mod Finland og et æresmedlem på Windelsvej

Otterups stolte håndboldherrer i 1. division skal en tur til Mallorca som led i opladningen og trimningen til den kommende sæson, der suser over vinylen i starten af september. Som en del af den mentale oprustning var Otterup-truppen inviteret på byens kendte torve-tempel for livets glæder, Restaurant/Café Karl Marius, hvor de blev budt på en klassisk wienerschnitzel - mit alles dazu. Stedets indehaver, Bo Bruntse Hansen, var selv i sin tid en markant spiller for Verninge, dengang landsbyklubben mængede sig nær toppen af dansk håndbold. Her ses spillerne i højt humør før depoterne blev fyldt op, og langtids-virkningen holder sikkert godt ind i den lange vinter. Foto: Facebook/Karl Marius

Når Danmark lørdag aften sparker EM i gang mod Finland, er erfarne Joona Toivio en del af finnernes defensiv. Toivio spiller til daglig i svenske BK Häcken, hvor OB som bekendt har hentet klubbens nye træner Andreas Alm.

---

Finnernes stjerne er angriberen Teemu Pukki, der har en fortid i Brøndby. Her scorede han i fem af de ni opgør, han var med mod OB. Også Joni Kauko er med i finnernes trup. Han scorede for Esbjerg, da OB vandt over vestjyderne i pokalturneringen i februar 2019.

Annonce

---

EM er Finlands slutrundedebut, men tilbage i 1997 var landet med fynske Richard Møller Nielsen som landstræner tæt på at kvalificere sig til VM i Frankrig året efter. I finnernes sidste puljekamp førte de 1-0 over Ungarn, da Tepi Moilanen scorede selvmål i overtiden. Uafgjort sendte på bekostning af finnerne Ungarn i playoff, hvor de fik smæk af Jugoslavien – 12-1 over to kampe. Finland havde dengang Ajax-stjernen og den senere Barcelona- og Liverpool-spiller Jari Litmanen huserende på midtbanen.

---

Og så har de fleste nok glemt, at en vis Holger Seebach, der trådte sine første fodboldstøvler i B1913 og siden OB, inden han skiftede til AB, scorede sejrsmålet mod Finland i august 1950 mod Finland på Det olympiske Stadion i Helsinki. Målmand Eigil Nielsen og midtbanegeneralen Knud Lundberg var blandt stjernerne. På det tidspunkt var Seebach rejst til København og spillede for AB. Seebach døde i august 2011 i Odense.

---

Holger Seebach var ikke den sidste spiller med B1913-aner, der scorede for landsholdet i Helsinki. Det samme skete, da 1960'ernes fremragende styrvolt af en dribler på højrewingen, Jørgen Rasmussen, fik sin første landskamp i Helsinki og med vanlig elegant timing scorede sejrsmålet til 2-1 og minsandten på hovedstød. Nærmest Sport Fyn-kernelæser Rasmussens eneste hovedstødsmål i hele den lange karriere i B1913's guldaldertid, hvor wingen ofte var klinet til kridtstregen ud for den billige langside på Odense Stadion. Ubesejret og matchvinder og målscorer i fynboens eneste A-landskamp. Hvor svært kan det være?

---

Anders W. Berthelsen, byrådsmedlem (S) og mangeårig formand for Boldklubben Marienlyst, nu menigt bestyrelsesmedlem, blev på midtugens generalforsamling genvalgt til bestyrelsen. Som en mere langtidsholdbar detalje blev Anders W. Berthelsen udnævnt til nyt æresmedlem, og midt i alle sportslige og økonomiske op- og nedture og udfordringer, kan Sport Fyn konstatere, at man på Windelsvej har skabt et nyt anlæg med markante perspektiver - på den lange vej fra det gamle anlæg på Sandhusvejs knoldede baner over det nye på Windelsvej og til den seneste opgradering - med tennishaller, kunstgræsbaner og hele molevitten.

---

Anders W. Berthelsen og kompagni på Windelsvej krydser stadig benskinner og tæer for Marienlysts spinkle chance for oprykning fra Danmarksserien til den nye 3. division, men det kræver lutter sejre i de sidste fire runder, hvis Silkeborg KFUM skal overhales - men silkeborgenserne med de kristne rødder skal dog i den ombæring en tur til netop Marienlyst lørdag den 23. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce