Annonce
Læserbrev

Debat: Der er intet forsømt over foråret 2020

Annonce

Læserbrev: Der er mange mennesker, der er begyndt at bruge naturen mere, end de har gjort tidligere for blandt andet at søge fred og afslapning.

Andre har kaldt foråret "Det forsømte forår" og siger samtidig, at de glæder sig til næste sommer.

Det, synes jeg, er en forkert slutning at drage, hvorfor ikke nyde det forår vi står i her og nu og hvorfor ikke glæde sig til den sommer, der ligger lige om hjørnet?

Som nævnt er der en del, også unge mennesker, der allerede har taget foråret i besiddelse og bruger det til at bringe tankerne på plads.

Der er mange anvisninger i medierne på, hvordan man kan gebærde sig i naturen. Men man har også lov til selv at kigge sig lidt omkring og se efter, hvad der ligger lige for fødderne af os.

Man kunne prøve bevæge sig lidt bort fra alfarvej. Ud i krogene af vores ø, ud i det lavvandede hav der er mange steder omkring vore kyster.

En madpakke og et net og prøve at "stryge" rejer, se på livet i ø-havet.

Finde spor efter de mennesker, som har været i området 5000 år før os.

Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Alle fuglene er her, lærken, viben, gøgen og alle sangerne og for mig den mest enestående af dem alle, havternen, på latin Sterna paradisaea. Den kommer hertil helt fra Antarktis.

I den forgangne tid, hvor der har været lukket ned for globaliseringen, har vi her i Danmark sparet 17 procent på vores CO2-konto. Byer overalt i verden har oplevet, at luftforureningen er faldet markant, bjergkæder, som man ikke har set i 30 år, er pludselig dukket op i horisonten. I København regner man med at have sparet omkring 1100 personer fra at dø af forureningsrelaterede sygdomme. Tankevækkende.

Nu varer det ikke ret længe, før vi igen kan se spor af fly i massevis på himlen over Ærø, og de, som har genset bjergene i det fjerne, vil opleve, at de forsvinder igen i udstødningen fra millioner af motorer.

Nyd foråret 2020 og nyd sommeren 2020 og pas forsat godt på hinanden og naturen.

Jan Clausen opfordrer ærøboerne at nyde naturen noget mere. Arkivfoto: Andrea Bisgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Efterlysning: Hvad systuen gemte

Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce