Annonce
Svendborg

Naturama udvider: Rejsegilde blev fejret med hyldesttaler og coronahurraer

Naturama kunne i sidste uge holde rejsegilde på deres nye magasinbygning. Der var blandt andet besøg af borgmester Bo Hansen (S), Venstres Mette Kristensen og chefen for kultur og fritid, Søren Thorsager. Foto: Katrine Becher Damkjær
Nyt byggeri ved Naturama skal rumme et topmoderne magasin, et nyt café- og køkkenområde og et undervisningslokale. I sidste uge var der rejsegilde.
Annonce

Svendborg: Naturama er i fuld gang med at udvide, og det blev tirsdag i sidste uge fejret med et rejsegilde i det, der skal være museets nye magasin.

Tilbygningen, som er på cirka 600 kvadratmeter og som ligger mellem det nye Naturama og det gamle Zoologisk Museum, skal blandt andet rumme et magasin, et nyt café- og køkkenområde samt et undervisningslokale på cirka 200 kvadratmeter.

Jens Oddershede, som er bestyrelsesformand for Naturama og tidligere rektor på Syddansk Universitet, mener, at udvidelsen af Naturama får stor betydning for hele Fyn.

- Vi er i besiddelse af en meget stor og værdifuld samling, som nu bliver samlet under et tag. Det er en fornøjelse at se, at byggeriet begynder at tage form, og det er derfor på tide, at vi holder rejsegilde, så vi kan hylde de håndværkere, der arbejder på byggeriet. Når byggeriet står færdigt, vil vi have en bygning, som bliver vigtig for hele Fyn, og jeg er sikker på, at den vil få en positiv effekt på vores i forvejen voksende besøgstal, sagde han og udråbte et noget anderledes trefoldigt leve for det nye byggeri.

Naturama kunne tirsdag holde rejsegilde på deres nye magasinbygning. Der var blandt andet besøg af borgmester Bo Hansen, venstres Mette Kristensen og chefen for kultur og fritid, Søren Thorsager. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Vi må jo ikke råbe hurra på grund af corona, så i stedet hæver vi den ene arm for hvert hurra, og når vi når til det lange, så hæver vi begge arme, sagde Jens Oddershede med et smil.

Naturamas samling af udstoppede dyr er i øjeblikket placeret på forskellige matrikler i kommunen. For eksempel er landets største samling af udstoppede fisk opmagasineret på Nymarkskolen.

Alle håndværkerne var med til rejsegildet, og selvom der er tale om et ordinært byggeri i stor skala, så har der alligevel været enkelte udfordringer, siger Kim Villesen, som er ansat hos entreprenørfirmaet Hansson og Knudsen A/S, som står for alt jord-, beton-, kloak- og gartnerarbejde.

- Vi bygger på gammel havbund, så nogle steder har vi været nødt til at pilotere 12 meter ned. Rejsegildet er på mange måder en milepæl, for det betyder, at vi kan gå i gang med alt det indvendige arbejde. Snart går tømreren i gang med at lave den udvendige facade, fortalte han.

Det nye byggeri koster mellem 12 og 14 millioner kroner, oplyser Naturama.

Naturama kunne tirsdag holde rejsegilde på deres nye magasinbygning. Her er det Naturamas direktør Mette Thybo. Der var blandt andet besøg af borgmester Bo Hansen, venstres Mette Kristensen og chefen for kultur og fritid, Søren Thorsager. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Fyn

Følg OB's kamp for at nå det gode selskab

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce