Annonce
Fodbold

Næsby stolt over støtten op til bededagen

Der har været stille på Stærehusvej i Næsbys fanhjørne, hvor de viltre Blue Boys plejer at holde til under kampene mod Jammerbugt, Brønshøj og Frem. Eller som her for nogle år siden i et af de hyppige lokalopgør mod Dalum. Hvornår er selv den fattige stær på banneret klar til dåd igen? Foto: Birgitte Carol Heiberg/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Den driftige klub med stor ungdomsafdeling og divisionshold på både herre- og kvindesiden har fået markant opbakning til et støttelotteri. Selv fra Boston i USA har et medlem støttet klubben.
Annonce

FODBOLD: Som så mange andre klubber mærker Næsby Boldklub i den grad nedlukningen - i form af en slunken klubkasse.

Derfor satte klubben forleden gang i et lotteri, som man på klassisk facon altid har gjort det i krisetider i sportens brogede og turbulente verden.

Næsby Boldklubs så småt rutinerede sponsor-dynamo Jan Thomsen brugte ikke just bededagen til at slå ansigtet i alvorlige folder, for Thomsen kunne konstatere, at lotteriet ser ud til at blive en succes.

- Nu er det jo min opgave at være positiv, men jeg må sige, at vores lotteri har slået alle rekorder allerede nu, lød Jan Thomsens pænt årle budskab til Sport Fyns bededags-beredskab.

- Vi er på over 100.000 kroner på fire dage. Alle medlemmer/trænere/ledere/hjælpere har fået lodder, og det vælter ind med gode historier. Nogle drenge har været rundt med flyers og laver take-away på lodderne. Vi har en historie om to, der har købt lodder for deres egne lommepenge.

- Områdets pensionister lagde den daglige gå-tur forbi klubben og købte i onsdags. Fra Boston i USA har vi modtaget et beløb fra et medlem, som har haft en dejlig barndom i klubben, siger Jan Thomsen, der i rundt regnet et årti - plus det løse - har hentet godt med sponsorer og andre former for støtte til klubben på Stærehusvej.

Næsby Boldklub har - som Dalum - den fordel, at man ligger i en driftig forstad med en hovedgade - her Bogensevej - hvor der altid har ligget godt med butikker og forretninger. Men heller ikke har det just regnet ned med manna fra himlen på det seneste.

Annonce

- En buffer til klubben

. Klubben har udlovet hold spisning i klubhuset til de enkelte hold, som hjælper til. Så vi glæder os til at få masser af medlemmer til spisning i klubben, når vi åbner igen. Det kunne lugte af, at vi får udsolgt og hermed en buffer til vores slunkne klubkasse. Stor tak til alle der støtter os, ymter Jan Thomsen med stolthed i stemmen.

Næsby Boldklub har et hav af hold på ungmsfronten, hvor man har et stort budget, fordi man også har set en fremtid, hvor det store udland og de bedste klubber i Danmark hen over årene skulle betale kompensationspenge til talenternes oprindelige klubber. Lige nu er den potentielle kilde til indtægter dog som bekendt noget dæmpet på grund af den generelle krise i fodboldverdenen. Men det gælder så for alle klubber med de tanker.

Næsby Boldklub har gennem årtierne haft mange talenter, lige fra Morten Donnerup sidst i 1970'erne til nutiden, hvor eksempelvis Sønderjyskes kantspiller Alexander Bah fik sit gennembrud i Næsby - idet Bah dog også har rødder i Årslev og FC Fyn.

Samtidig driver Næsby som bekendt et 2. divisionshold, der efter en elendig start fik spillet sig op nær midten af rækken, inden turneringen blev afbrudt. Desuden har Næsby et andet- og et tredjehold i henholdsvis Serie 1 og 3.

På kvindesiden råder Næsby over et hold nær toppen af næstbedste division - i disse moderne tider kaldet 1. division.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Annonce