Annonce
112

Nægter sig skyldig: Paludan sigtet for forsøg på påkørsel af vagt ved Langelandsfestival

Rasmus Paludan ved valgfesten hos Stram Kurs på Christiansborg under Folketingsvalget. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Stram Kurs-stifter og folketingskandidat Rasmus Paludan nægter at have forsøgt at påkøre en vagt ved Langelandsfestival onsdag. Han er sigtet for forsøg på vold og for overtrædelse af færdselsloven.
Annonce

Det lykkedes ikke Stram Kurs at komme i Folketinget, og onsdag måtte partiets stifter Rasmus Paludan også opgive at komme på Langelandsfestival. Festivalen afviste folketingskandidaten af hensyn til de andre festivaldeltageres sikkerhed, lød det.

På vej ind til festivalen skal Rasmus Paludan have forsøgt at påkøre en vagt. Det afviser Paludan dog i en optagelse af partilederen i det øjeblik, hvor han torsdag bliver meddelt sigtelsen af en politimand fra Fyns Politi.

I videoen, der ligger på Youtube, nægter Stram Kurs-formanden sig skyldig i såvel sigtelsen for forsøg på vold samt overtrædelse af færdselslovens paragraf tre om at udvise fornøden agtpågivenhed.

- Det er fuldstændigt grundløst. Jeg har ikke forsøgt at påkøre nogen. Og der var i øvrigt heller ikke nogen, der blev påkørt, lyder det i videoen.

Annonce

Vil have Grith Stage

Paludan fortæller videre, at han gerne vil afgive en detaljeret forklaring omkring sin "rolige kørsel", men først når han har fået beskikket en forsvarer. Herefter giver han udtryk for, at han ønsker at få advokat Mette Grith Stage som forsvarer.

Stram Kurs-partilederen vælger dog alligevel at uddybe, hvordan han oplevede hændelsen

- Der var en kø i går, og jeg fulgte køen helt roligt. Der var en vagt, som kiggede på mig, mens jeg talte i telefon med TV2’s journalist. Så kørte jeg videre. Der var en anden vagt, der signalerede noget til mig og gik ud foran bilen. Så gik han væk fra bilen igen. Og da han var væk, kørte jeg videre. Det foregik meget fredeligt, siger han på optagelsen og fortsætter:

- Hvis nogen risikerer at blive påkørt af mig, trykker jeg bare på bremsen. Det er helt åbenlyst. Og jeg kunne aldrig nogensinde finde på at påkøre nogen.

Fyns Politi bekræftede torsdag aften, at Rasmus Paludan var sigtet.

- Jeg kan bekræfte, at han er sigtet for forsøg på vold og har været inde til afhøring. Mere kan jeg ikke sige, fortalte Torben Jakobsen, vagtchef ved Fyns Politi, til Ritzau.

Rasmus Paludan havde købt billet til Langelandsfestivalen, men han og nogle venner blev nægtet adgang, da de dukkede op.

Fyens.dk har valgt ikke at bringe videoen, da navnet på den pågældende vagt bliver læst op af politimanden.

Opdateret: Sigtelsen mod Rasmus Paludan er droppet, oplyser vicestatsadvokat Eva Rønne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Badutspring i boligområderne

Ærø For abonnenter

Overstyrmand på Ellen følte sig hængt ud som corona-syg og klagede til ledelsen: Nu er han fritaget for tjeneste

Annonce