Annonce
Svendborg

Nægtede at forlade stedet: To mænd anholdt efter ballade på banegården

To mænd blev anholdt, da de - sammen med en større gruppe unge - nægtede at forlade banegårdspladsen i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager
10-15 unge personer havde torsdag eftermiddag taget ophold ved banegården i Svendborg, og politiet måtte tilkaldes.

Svendborg: Politiet måtte ty til anholdelser for at få opløst en større gruppe unge, der havde taget ophold på Klosterplads og banegården i Svendborg.

En anmelder havde tilkaldt politiet efter at have observeret op til 15 unge personer ved området omkring banegården, forklarer politikommissær Christian Billesø.

- Anmelderen beskriver, at de går frem og tilbage og tager ophold inde på stationen. Derfor kører vi derned for at se, hvad det handler om, og træffer rigtigt nok de her unge, som ikke har et anerkendelsesværdigt formål. Så de bliver bedt om at forlade stedet, siger han og forklarer, at beskeden imidlertid ikke trænger sig ind hos de unge.

- De ønsker ikke at efterkomme politiets anvisninger, og derfor anholder vi i første omgang én person og sigter ham for overtrædelse af jernbaneloven, fordi han nægter at følge et påbud om at forlade Svendborg Banegård og desuden udvist støjende og utrygskabende adfærd, forklarer Christian Billesøe.

Da manden desuden modsætter sig anholdelse, bliver han også sigtet for "at lægge hindringer i vejen for polititjenestemand", som det hedder.

Annonce

Gik med totenschlæger

Anholdelsen af manden, som ifølge politiet er 19 år, får ikke gruppen til at forlade stedet uden videre. Tværtimod.

- Der opstår lidt dårlig stemning blandt de øvrige deltagere, og vi må anholde endnu en person, som bliver sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, forklarer Christian Billesø, som beretter, at der her også er tale om en mand på 19 år, og som viste sig at bære en  totenschlæger, der er en form for en knippel.

- Så han bliver også sigtet for overtrædelse af våbenloven, siger politikommissæren.

Episoden ved Klosterplads og banegården udspillede sig omkring klokken 15.30 torsdag. /heng

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce