Annonce
Fyn

Bag facaden: Når de pæne piger bliver alvorligt sure

Klavs Bruun Jørgensen og Stine Jørgensen i rolige øjeblikke under en landsholdssamling i 2019. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Den fynske filmmager Nils Feldballe har været med til at producere den første dokumentar-serie nogensinde om kvindehåndboldlandsholdet bag kulisserne. Serie kører de næste fire mandage i træk på DR.
Annonce

Håndbold: Mens Dansk Håndbold Forbund bæver for, om EM-slutrunden til december overhovedet kan arrangeres, så begynder en både saftig og saglig dokumentarserie på mandag på DR 1 om kvindelandsholdets lange vej mod tinderne og jagten på kollektiv og personlig succes.

Det er første gang nogensinde, at et tv-hold kommer bag kulisserne hos et hold, som konstant ellers bliver præsenteret som et hold uden kontroverser og som en flok pæne piger, der får alle tv-seere til at falde på halen i begejstring.

I hvert fald har det været temmelig meget ro på bagsmækken, siden storspilleren Anja Andersen stoppede.

Men dokumentaren "Et landshold i knæ" går bag om rollespillet og viser sider med gråd og tænders gnidsel og scener, som viser, hvor voldsom det kan være at være en del af et hold, hvor tingene også skal siges lige ud, selv om det ikke er rart at høre på.

Annonce

Voldsom coaching

Den tidligere landstræner Klavs Bruun Jørgensen ses i scener, hvor han optræder meget direkte og voldsom i sin coaching.

Det er den den fynske tv-mand Nils Feldballe, der sammen med fotografen Anders Wiuff har fulgt landsholdet siden landsholdssamlingen i Vejle forud for VM-slutrunden for et år siden i Japan og frem til nu. Og tv-holdet var med i Japan.

Flere af de fynske spillere fra Odense Håndbold optræder i dokumentaren, fordi mange af dem har været en stor del både af landsholdet under Klavs Bruun Jørgensen og den nye træner Jesper Jensen.

- I øjeblikket sidder vi og klipper det fjerde afsnit. Vi går meget tæt på landstrænerne og spillerne, fordi vi har fået Dansk Håndbold Forbunds accept af at kunne være med overalt. Der var fuld access. Vi er med helt derinde, hvor det gør ondt. I omklædningsrummene og ved taktikmøder. Det er ærlige scener, og jeg vil tro, at seerne vil blive væltet helt bagover i afsnit 2 og 3, siger Nils Feldballe.

Annonce

Spillernes bandbulle

Mandagens afsnit handler om det brev, som spillerne sender for at klage over landstræneren Klavs Bruun Jørgensen og andet afsnit har fokus på daværende anfører Stine Jørgensens kvaler med at leve op til forventningerne.

VM i kvindehåndbold er ikke for sarte sjæle. Og det danske landsholds bærende spiller har det svært. Især profilen Stine Jørgensen slås med at indfri forventningerne. Frustrationerne vokser, mens håndboldkvindernes rutsjebanetur drøner af sted med højeste hastighed. Hvordan tackler holdet udfordringerne?

Sådan hedder det i omtalen af det andet afsnit, hvor den tidligere Odense Håndbold-anfører Stine Jørgensen optræder.

Flere Odense-spillere optræder i dokumentarserien.

Freja Cohrt, Trine Østergaard, Stine Jørgensen, Mette Tranborg og Kathrine Heindahl har været med under begge landstrænere. De fire sidste spiller ikke længere for Odense Håndbold, men det gør Althea Reinhardt, Helena Elver og Mie Højlund, der også optræder i de fire afsnit på DR.

Først afsnit sendes mandag kl. 20.30

Der bliver lidt mindre dramatisk, når Odense Håndbold fredag aften tager imod Aarhus United i Sydbank Arena kl. 18.30. Fynboerne har netop verfet aarhusianerne ud af pokalturneringen med en storsejr forleden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG er på corona-standby resten af ugen

Svendborg For abonnenter

Birtha og Sanne flyttede med arbejdet til Udkantsdanmark: - Heldigvis var det Svendborg og ikke Hjørring

Annonce