Annonce
Fyn

Musikskole kæmper imod Vollsmose-flytning: - Køb musikkonservatoriet i stedet

En del af musikundervisningen foregår decentralt på nogle af kommunens folkeskoler. Men der er også mange, der får undervisning på musikskolen. Derfor er det ifølge brugerrådet bag skolen vigtigt at blive i det centrale Odense. Arkivfoto: Michael Bager
Brugerrådet bag Odense Musikskole har sendt et åbent brev til byrådet, hvor de protesterer mod en flytning til Vollsmose. I stedet foreslår formanden, at kommunen bruger pengene på at købe musikkonservatoriets tidligere lokaler på Islandsgade.
Annonce

Odense: Mens partierne bag budgetforliget vil flytte Odense Musikskole til H.C. Andersen Skolen i Vollsmose, kæmper brugerrådet bag musikskolen fortsat for, at skolen kan blive i centrum af Odense.

Forligspartierne S, R, SF og Enhedslisten vil flytte skolen fra små og slidte lokaler på Danmarksgade til lokaler på 1. salen af H.C. Andersen Skolen og bruge mere end 18 millioner kroner på at lave en moderne musikskole, der samtidigt vil kunne være et kulturelt centrum for den udvikling, som Vollsmose skal igennem over de kommende år.

Men hos dem det hele handler om, føler man sig kørt over af beslutningen om at flytte væk fra det centrale Odense og ud til Vollsmose.


Lokalerne er jo som skabt til formålet, og der er også en stor koncertsal, som vi kunne bruge. Og så ligger det først og fremmest i centrum.

Uffe Veppler, formand for musikskolens brugerråd


Formand for brugerrådet, Uffe Veppler, har allerede givet udtryk for, at han frygter, at flytningen vil udløse en medlemsflugt fra musikskolen. Og den bekymring er sidenhen blevet bekræftet, fortæller han op til, at budgetforliget og dermed beslutningen om flytningen skal andenbehandles i byrådet onsdag.

- Jeg har hørt fra mange forældre, som siger, at de vil finde privat undervisning, hvis musikskolen flytter til Vollsmose. Vi har allerede og vil gerne have mere undervisning i Vollsmose, men det er for voldsomt at flytte hele skolen derud, siger Uffe Veppler.

Annonce

- Køb musikkonservatoriet

Uffe Veppler har på vegne af forældrene i brugerrådet sendt et åbent brev til politikerne i byrådet. Og her kommer han med et helt nyt forslag til, hvor man gerne vil flytte hen.

I stedet for at bruge mere end 18 millioner kroner på at renovere H.C. Andersen Skolen foreslår han at bruge pengene på at købe de lokaler på Islandsgade, som tidligere har huset Syddansk Musikkonservatorium. De er nemlig til salg hos staten for 17,5 millioner kroner.

- Lokalerne er jo som skabt til formålet, og der er også en stor koncertsal, som vi kunne bruge. Og så ligger det først og fremmest i centrum.

De 18 millioner kroner fra kommunen skal jo også ses som en investering i omdannelsen af Vollsmose. Er det ikke urealistisk at foreslå, at man skal bruge næsten lige så mange millioner et helt andet sted i byen?

- Jeg ved selvfølgelig godt, at der er nogle forskellige pengekasser, og at der er en projektøkonomi, der handler om Vollsmose. Vores budskab er sådan set bare, at vi gerne vil blive i centrum. Jeg er sikker på, at man ville kunne finde andre formål til lokalerne på H.C. Andersen Skolen, siger Uffe Veppler.

Annonce

Få overblik over konsekvenserne

Selvom der ikke har været nogen indikationer af, at nogle af forligspartierne har rykket sig i forhold til beslutningen om at flytte musikskolen til Vollsmose, håber Uffe Veppler fortsat på, at beslutningen kan blive rullet tilbage. I budgettet er der da også først lagt op til, at der skal bruges penge på flytningen fra 2022, hvor der er sat 7 millioner kroner af, mens der året efter er sat 11 millioner kroner af til renoveringen af H.C. Andersen Skolen.

- Jeg håber under alle omstændigheder, at man vil få analyseret, hvilken betydning flytningen kan få for vores medlemmer. Det et da det mindst, man kan gøre, siger Uffe Veppler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Restauratør skuffet over banker: - De burde støtte os, som de selv har fået støtte

Annonce