Annonce
Ærø

Museumsinspektør er blevet genansat: Sille Radoor Larsen starter som museumsinspektør på Ærø Museum 1. januar

Sille Radoor Larsen er 1. januar genansat som museumsinspektør på Ærø Museum. Arkivfoto: Linea Marie Andersen
Ærø Museum har trukket sin opsigelse af Sille Radoor Larsen tilbage og genansat hende i en fast stilling som museumsinspektør på Ærø Museum. Genansættelsen skyldes, at Mikkel Kühl, som har været på Ærø Museum i 16 år, skifter til Marstal Søfartsmuseum.

Ærø: Der bliver flyttet godt og grundigt rundt på museumstaburetterne i øjeblikket.

Sille Radoor Larsen, som i september blev opsagt fra Ærø Museum på grund af manglende lønkroner, er blevet genansat som museumsinspektør per 1. januar. Hun overtager jobbet efter museumsinspektør Mikkel Kühl, som har været på Ærø Museum i 16 år, men som 1. januar starter som museumsinspektør på Marstal Søfartsmuseum.

Kim Furdal, leder af Ærø Museum, er glad for, at Sille Radoor Larsen har takket ja til at vende tilbage til jobbet som museumsinspektør.

- Det var meget naturligt for os at gensansætte Sille, da vi har har været godt tilfredse med hende. Hun er fagligt dygtig, hun kender efterhånden Ærø godt og har mange gode kontakter, siger Kim Furdal.

Sille Radoor Larsen bliver ansat i en fast stilling, og grunden til at stillingen ikke har været slået op er, at museet har valgt at trække Silles opsigelse tilbage, forklarer Kim Furdal.

Sille Radoor Larsen glæder sig til at vende tilbage til Ærø Museum.

- Jeg skal fortsætte med det arbejde, jeg var i gang med, og så skal jeg også i gang med skoleformidlingen og den aktivitetsbaserede formidling. Jeg skal blandt andet arbejde på at give museet i Brogade et løft. Der skal for eksempel være nogle flere aktiviteter på museet, fortæller hun.

Sille Radoor Larsen begynder i sit "nye" job 1. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Min Mening: Sproget er mageløst

Læserbrev

Debat: Er den demokratiske proces sat ud af spil på Ærø?

Læserbrev: "Statsministeren har på Folketingets vegne sendt et forslag til EU om, at kun el-biler må køre frit i byer med over en million indbyggere. Forslaget er ikke vedtaget i Folketinget, der blot er orienteret gennem pressen". Mon ikke en statsminister, der på denne måde sætter den demokratiske proces ud af spil, ville få et mistillidsvotum? Et tænkt eksempel ja. Men det er netop det, Ærøs borgmester har gjort. Fremsat et forslag til Folketinget på Ærøs vegne om at fuldt landevejstilskud skal knyttes til emissionsfrie færger, uden overhovedet at have drøftet forslaget med nogen i kommunalbestyrelsen. Dermed sætter borgmesteren den demokratiske proces ud af spil. Samtidig snigløber han det tætte samarbejde, der gennem en musketer-ed gælder blandt de danske øer i forholdet til ønsket om at indføre landevejsprincippet året rundt. Det samarbejde er nu truet. Borgmesteren går enegang. Ærø har nemlig allerede en el-færge. Forslaget vil ses som en selvpromoverende enegang fra Ærøs side på bekostning af andre øers interesser. ÆrøPlus bakker fuldt og helt op om Danmarks målsætning om et grønnere og renere miljø, men tager afstand fra borgmesterens udemokratiske proces og undskylder overfor de andre øer, at vores borgmester har svigtet det årelange samarbejde. Naturligvis er Folketinget positiv overfor et sådant forslag. Ingen politiker vil være imod grøn omstilling. Men i denne sag vil forslaget blive brugt til at udskyde fuld trafikal ligestilling i årevis, indtil alle danske øer er parate. Endnu et skud i egen fod af Ærøs borgmester. Denne gang med konsekvenser ikke blot for os lokalt, men også for vores nærmeste ø-samarbejdspartnere.

Annonce