Annonce
Ærø

Museumsinspektør er blevet genansat: Sille Radoor Larsen starter som museumsinspektør på Ærø Museum 1. januar

Sille Radoor Larsen er 1. januar genansat som museumsinspektør på Ærø Museum. Arkivfoto: Linea Marie Andersen
Ærø Museum har trukket sin opsigelse af Sille Radoor Larsen tilbage og genansat hende i en fast stilling som museumsinspektør på Ærø Museum. Genansættelsen skyldes, at Mikkel Kühl, som har været på Ærø Museum i 16 år, skifter til Marstal Søfartsmuseum.

Ærø: Der bliver flyttet godt og grundigt rundt på museumstaburetterne i øjeblikket.

Sille Radoor Larsen, som i september blev opsagt fra Ærø Museum på grund af manglende lønkroner, er blevet genansat som museumsinspektør per 1. januar. Hun overtager jobbet efter museumsinspektør Mikkel Kühl, som har været på Ærø Museum i 16 år, men som 1. januar starter som museumsinspektør på Marstal Søfartsmuseum.

Kim Furdal, leder af Ærø Museum, er glad for, at Sille Radoor Larsen har takket ja til at vende tilbage til jobbet som museumsinspektør.

- Det var meget naturligt for os at gensansætte Sille, da vi har har været godt tilfredse med hende. Hun er fagligt dygtig, hun kender efterhånden Ærø godt og har mange gode kontakter, siger Kim Furdal.

Sille Radoor Larsen bliver ansat i en fast stilling, og grunden til at stillingen ikke har været slået op er, at museet har valgt at trække Silles opsigelse tilbage, forklarer Kim Furdal.

Sille Radoor Larsen glæder sig til at vende tilbage til Ærø Museum.

- Jeg skal fortsætte med det arbejde, jeg var i gang med, og så skal jeg også i gang med skoleformidlingen og den aktivitetsbaserede formidling. Jeg skal blandt andet arbejde på at give museet i Brogade et løft. Der skal for eksempel være nogle flere aktiviteter på museet, fortæller hun.

Sille Radoor Larsen begynder i sit "nye" job 1. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Balancen skal tilbage på dagsordenen

Forventningerne til dette års finanslov har været store, og det er helt naturligt, at rigtig mange har sat næsen op efter at få en bid af kagen. Vi har trods alt skiftet regering for et lille halvt års tid siden, og der blev lovet både lidt her og lidt hist i løbet af valgkampen. Der er blevet talt meget om at bringe Danmark i balance i løbet af de seneste fire år. Både den tidligere og den nuværende regering har pointeret, at det har afgørende betydning for vores samfund, at balancen findes - og den er ikke helt på plads lige nu. Derfor er signalerne fra regeringen og støttepartierne heller ikke behagelige, når vi ser på udmeldingerne efter forhandlingerne. En udligningsreform er fortsat i restordre, og det er ikke, fordi der ikke er blevet talt højt og tydeligt om behovet. Der tegner sig dog desværre et billede af, at Mette Frederiksen og hendes regering taler mindre og mindre om det, siden hun og hendes folk har indtaget ministerkontorerne. Og så er der en lille, men ikke uvæsentlig post, som heller ikke har fundet plads i aftalen: landevejsprincippet. Det står der ikke et kvæk om i aftalen, og det er ærgerligt og lidt bekymrende. Landevejsprincippet har stor betydning for en ø som Ærø. Vi har for længst kunnet konstatere, at de lavere priser uden for højsæsonen har gavnet øen, og det har gavnet alle de mennesker, som tidligere egentlig gerne har villet en tur til Ærø, men et kig ned i pengepungen har sat en stopper for besøget. Sådan er det ikke længere, og det er fint, men vi mangler fortsat det sidste skub, så vi også får højsæsonen med ind under landevejsprincippet. Ærø og mange andre danske øer vil have stor gavn af en fuld implementering af landevejsprincippet. Det vil styrke de mindre samfund og binde landet bedre sammen. Derfor er det ærgerligt, at der ikke er blevet plads til det i finanslovsaftalen. Selvfølgelig er det ikke alt, der kan klemmes ind i en finanslovsaftale. Nogle elementer må ofres, hvis andre skal have plads, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at der for eksempel også er et stærkt behov for ekstra opmærksomhed på normeringen i daginstitutionerne. Og skal der tilføres penge til det område, er der nogle områder, der må holde for. Det er et simpelt vilkår, når der skal laves en finanslov. Ind til videre er det dog et bekymringspunkt, at regeringens fokus på at bringe balance mellem landsdelene og by og land ser ud til at være sat på pause. Eller bare gemt lidt væk. Det må og kan regeringen helt afgjort gøre langt bedre.

Annonce