Annonce
Langeland

Museum bygger om før genåbning: - Vi går radikalt til værks

Fra den dramatiske redning af de strandede krigsfanger. Arkivfoto: Langelands Museum
Langelandsfortet åbner fredag den 29. maj, mens udstillinger om krigsfanger er klar 13. juni.
Annonce

LANGELAND: Der er heftig byggeaktivitet på Langelandsfortet for tiden. Nogle vægge fjernes, nogle bygges op. Entrécentret bliver ændret, så man sikkerhedsmæssigt kan tage imod gæster igen efter over to måneder uden. Langelandsfortet åbner igen fredag den 29. maj.

- Vi går radikalt til værks. Der bliver sat anvisninger op om, hvordan man kan bruge udstillingerne, og om hvor mange der må være de enkelte steder ad gangen, fortæller museumsleder Peer Henrik Hansen, Langelands Museum.

Langelandsfortet har plads nok, og der må være 500 på arealet i alt. Men gruppevis tager man stadig udgangspunkt i maksimalt 10 personer, og de skal indbyrdes holde en afstand på mindst én meter, så der skal selvfølgelig holdes nøje øje med, hvordan en besøgsdag udvikler sig.

Derfor bliver besøget på Langelandsfortet i første omgang uden guidede ture.

- Dem plejer vi gerne at have mellem 50 og 100 deltagere i, så det kan vi naturligvis ikke. Folk må gå rundt selv, og det bliver med vore normale åbningstider, oplyser Peer Henrik Hansen.

Peer Henrik Hansen kan sige goddag til de første gæster på Langelandsfortet den 29. maj. Arkivfoto: Finn Eriksen
Annonce

Sovjetiske og franske krigsfanger

Og så er der den store udstilling om de cirka 1400 krigsfanger fra Frankrig og Sovjetunionen, der strandede ved Påø den 4. maj 1945, og som Langeland Museum gennemfører i et samarbejde med Skovsgaard. Her åbner man begge steder lørdag den 13. juni.

På Skovsgaard er det først og fremmest de franske krigsfanger, man fokuserer på, mens det i Rudkøbing på Langelands Museums afdeling på Jens Winthers Vej er de sovjetiske fanger, som er i centrum.

De franske krigsfanger var en overgang indkvarteret på Skovsgaard og senere andre steder på Sydlangeland, mens de sovjetiske fanger var indkvarteret i Rudkøbing.

Udstillingerne skulle være åbnet ved 75-året for befrielsen, men corona-pandemien kom i vejen.

Om man så vælger at forlænge i den anden ende, er der ikke taget stilling til.

- Nu må se, hvordan interessen er. Generelt kan man sige, at der er gået meget tabt i de godt to måneder, vi har haft lukket, og meget er svært at indhente igen, siger Peer Henrik Hansen.

Museets afdeling i Østergade i Rudkøbing er for tiden lukket på grund af ombygning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

DF-ledelse uforstående over for kritik

Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce