Annonce
Ærø

Museer tidspresset af sommerpakken: - Det er helt ekstremt kort tid, vi har til at blive klar.

Museumleder Kim Furdal ser frem til nogle meget travle døgn op til indførelsen af halv-prisbilletterne. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær
Allerede på lørdag skal de ærøske museer være klar med entrébilletter til halv pris, og de næste par dage bliver ekstremt travle, lyder det fra museumsledere.
Annonce

Ærø: - Vi skal nok sætte priserne ned til det halve, men der bliver godt nok travlt de næste par dage, hvis vi skal blive klar til på lørdag, lyder det fra Kim Furdal, museumsleder på Ærø Museum.

Som en del af den sommerpakke, som regeringen lancerede i fredags, vil man kunne besøge landets museer til halv pris.

- Vi går alle og venter på en udmelding om, hvordan den her ordning bliver udmøntet i praksis, men det er klart, at når staten melder ud, at nu bliver det muligt at komme på museer til halv pris, så følger vi da med, og gør os klar til det, siger Kim Furdal.

At det bliver lige til øllet med at blive klar lægger han ikke skjul på. For hvor færgerne har helt til på onsdag til at blive klar til at tage imod gratisterne, der vil sejle med dem, skal museerne være klar med billigbilletter allerede på lørdag, hvor skolernes sommerferie begynder.


Retningslinjerne ligger ikke søklare endnu, men vi er klar til at agere og begynder selvfølgelig at tage folk ind til halv pris.

Erik Kromann, leder af Marstal Søfartsmuseum


- Det er helt ekstremt kort tid, vi har til at blive klar. Vi mangler dels det rent praktiske, hvor jeg skal informere medarbejderne om, at nu gør vi sådan og sådan, og så er der vores kasseapparater, der skal stilles om, og oven i det er der det rent administrative, vi skal forholde os til. Det handler om retningslinjerne fra enten Kulturministeriet eller Slots- og Kulturstyrelsen om, hvordan refusionen skal foregå, og dem har vi ganske enkelt ikke fået endnu. Men de kommer vel i løbet af fredagen, lyder det fra Kim Furdal med en smule opgivende stemme.

- Det kan godt være, man har sådan et indtryk af, at det er da bare lige at gøre, men der er mange ting, der skal på plads.

Annonce

Rive statuer ned

Længere østover på kontoret i Marstal Søfartsmuseum melder Erik Kromann også klart skib til halv-pris-besøgende, men han mener også, at sommerpakkens museumsdel kunne være mere gennemtænkt.

- Vi halverer priserne fra på lørdag og påregner bestemt også at få halvdelen af pengene refunderet. Men det er - i lighed med færgetiltaget - en noget hovedkulds affære, synes vi nok. Vi er i forvejen fyldt i juli og havde nok mere brug for det her i skuldersæsonen, siger han og tilføjer:

- Retningslinjerne ligger ikke søklare endnu, men vi er klar til at agere og begynder selvfølgelig at tage folk ind til halv pris, og får vi ikke den anden halvdel refunderet, er der ikke andet for end at vi må føle os krænkede og ud at rive statuerne af Mette Frederiksen ned, siger Erik Kromann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce