Annonce
Svendborg

Festival-lederens anbefalinger: Mumitek, tegneserieudstillinger og animationsfilm

Svendborg Graphic er undervejs, og festival
Mandag blev den grafiske festival Svendborg Graphic skudt i gang. Vi har fået festivalleder Asbjørn Rune Bourgeat til at lave fem nedslag i programmet, som han vil anbefale folk at tage til.

Her er fem nedslag i programmet:

Annonce

1) Kendis-illustrator på SAK

Illustration: Dave McKean

Den engelske illustrator Dave McKean er det, man kan kalde for hovednavnet på årets Svendborg Graphic og giver en eksklusiv masterclass senere på ugen. Inden da anbefaler Asbjørn Rune Bourgeat alle at gå ind og opleve McKeans udstilling i SAK Kunstbygning.

- Jeg synes, at man skal se udstillingen med nogle af McKeans originalværker, som vi har hentet ind fra England. Det er en oplevelse. Dels er det sjældent, at han udstiller i Danmark - så vidt, jeg ved, skete det sidst engang i 90'erne. Dels er han dygtigt og mestrer mange forskellige stilarter. Han har et ret originalt univers og en ret bred palet, og man behøver overhovedet ikke være til tegneserier for at nyde udstillingen.

- Han kommer jo også på festivalen i weekenden, men man kan lige starte med at gå ind og se de ting, han laver.

Dave McKean-udstillingen kan ses hver dag mellem tirsdag og søndag klokken 11-16.

2) Spil fra mor og fars barndom

Illustration: Rune Ryberg

Den anden ting, som festivallederen anbefaler, er en tur i Svendborg Graphics spilarkade, der har hjemme i Tinghusets kælder.

- Den er jo sjov og kan tage en tilbage til en tid, hvor det skulle foregå på en spilarkade, hvis man ville spille spil. Så der er sat både spillemaskiner og flipperspil op, og så kan man købe sig en gang popcorn og æblemost, mens man spiller. Det er lidt en nostalgi-ting, som jeg tænker, er sjov at tage sine børn med til og vise dem, hvordan det var engang.

Spilarkaden har åben mandag til fredag 14-18 og lørdag-søndag 10-16.

3) Mumierne indtager biblioteket

Illustration: Tuomas Korpi

Nu, vi er ved børnene, kan man tage dem med over på den anden side af vejen til biblioteket, der i disse dage bliver indtaget af de populære Mumi-figurer.

- Vi har lavet børnebiblioteket om til et Mumitek, hvor der er fyldt med tegninger fra forskellige tidsaldre, som viser, hvordan Mumierne er blevet fortolket gennem tiden. En af gæsterne på festivalen er Tuomas Korpi, der kommer fra Finland, hvor Mumierne er fra. Han har lavet et nyt take på Mumiverdenen, som har vundet en masse priser.

- Mumiuniverset kan bare noget specielt, og det er også en af de ting, som folk har reageret mest på på de sociale medier indtil videre.

Mumiteket har åben i hverdagen mellem klokken 8 og 18 (klokken 17 om fredagen) og mellem 10 og 16 i weekenden.

4) Se animatorerne arbejde

Foto: Team Generous

I Tinghuset finder man også animationsholdet Team Generous, og Asbjørn Rune Bourgeat opfordrer folk til at tage hen og se, hvordan de arbejder.

- Det er et større setup, og der er cirka otte animatorer, som sidder og laver en kampagnefilm til Red Barnet. Filmen er færdig og bliver præsenteret om søndagen, men man altså kigge ind og se, hvordan den bliver til.

Det er alle dage mellem mandag og fredag klokken 14-16, lørdag 10-16 og søndag 10-14, man kan følge Team Generous, hvis film vises i søndag klokken 15.

5) En tur i biffen

Illustration: Gints Zilbalodis

Den femte og sidste anbefaling fra festivallederen er en tur i biografen og se nogle af de mange animationsfilm, der vises i forbindelse med festivalen..

- Vi har et ret fint program for animation i det hele taget, som man burde tjekke ud. Særligt skal man kigge på torsdag og lørdag, hvor der kommer to instruktører - en fra Letland og en fra Frankrig - og præsenterer deres film. Det sker i Scala og bliver en oplevelse for folk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Cittaslow-snegl er ikke ok

Lokaldebat: Som en glad borger i Svendborg Kommune vil jeg gerne knytte en kommentar til min opfattelse af, hvad der sker i min kommune. Jeg er selvstændig erhvervsdrivende og har haft en meget dårlig oplevelse med at have en sygemeldt ansat. Efter seks måneders sygdom var hun næsten klar til at vende tilbage på arbejde. Men sygedagpengene stoppede, og jeg fik at vide, at der var ikke mere at hente her. Bare en måned mere ville have været nok til, at en ung kvinde kunne fortsætte på arbejdsmarkedet. Svaret fra Svendborg Kommune var: Vi vurderer ikke, at der er en sikker prognose for, at du vil blive i stand til at vende tilbage til arbejdsmarkedet inden for 134 uger fra revurderingstidspunktet. Øv! Den unge kvinde er glemt. Ok, sådan er det. Men så at sætte en lille Cittaslow-snegle-smiley på afgørelsen, det er (dæleme) ikke ok. Derudover: Alle erhvervsdrivende i kommunen har fået et brev fra borgmester om, at byggesagerne nu var under kontrol, og at behandlingstiden er meget hurtig. Jeg har søgt byggetilladelse til et værksted, et fjernlager så vi kan få lidt skattekroner til kommunen. Efter fire uger spurgte teknisk forvaltning om der skulle være dyr i bygningen... Nej. Efter fire uger mere rykker min tømrer for svar, og pludselig ser forvaltningen, at det er i en landzone. De otte uger er spildt – forventet tre-fire måneders behandlingstid mere.-- Jeg mener, at Svendborg Kommune burde lukkes! (lille smiley) De ansatte burde prøve, om de kunne varetage dit eller mit arbejde. Ja, jeg er skuffet, så min mail er jo bare hyleri, men der er altså noget, som ikke er godt nok. Jeg har firma i Svendborg og Odense, og da jeg snakkede byggetilladelse med Odense gik der præcist fire timer efter, at jeg kontaktede Odense Kommune for en byggetilladelse, før de vendte tilbage. Der gik præcis otte uger før, vi rykkede for svar i Svendborg. Fint nok, at de har længere behandlingstid, men at slutte en mail med Cittaslow – det gode liv, det er ikke ok. Hvad så? Ja, så køber jeg da et hus i Odense eller Ringe.

GOG

GOG-kollektivet skal vinde på svær udebane

Ærø For abonnenter

De radikale på Ærø er ved at vågne: Satser på at stille med fire-fem kandidater til næste valg

Annonce