Annonce
Svendborg

Mulig genåbning på vej: Svendborg Kommune er blevet bedt om at åbne fire-fem nye lyntestcentre

Borgmester Bo Hansen (S) fortæller, at kommunen er blevet bedt om at åbne fire-fem nye lyntestcentre. Arkivfoto: Michael Bager
Som et led i genåbningen er landets kommuner blevet bedt om at åbne en række nye lyntestcentre. For Svendborgs vedkommende skal der åbnes fire-fem nye lyntestcentre, som skal ligge decentralt i kommunen, siger borgmester Bo Hansen (S).
Annonce

Svendborg: En mulig genåbning er på vej, og selvom regeringen endnu ikke har løftet sløret for detaljerne, så er landets kommuner blevet bedt om at åbne en række nye lyntestcentre.

Det fortæller Svendborgs borgmester Bo Hansen (S), der mandag deltog i et virtuelt møde med landets øvrige borgmestre samt justitsminister Nick Hækkerup (S), børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen(S).

- Vi er blevet bedt om at åbne fire-fem nye lyntestcentre i Svendborg Kommune. Testcentrene skal faciliteres af kommunen, og de skal ligge i yderområderne. Jeg ved endnu ikke, hvor centrene skal ligge, men jeg vil tro, at de kommer til at ligge i kommunens egne bygninger, da det er mit indtryk, at centrene skal åbne hurtigst muligt, siger han.

Årsagen til, at der skal åbnes nye lyntestcentre, er, at borgerne skal have lettere adgang til tests.

- I øjeblikket har vi et lyntestcenter i Midtbyhallen, men når de nye lyntestcentre står klar, vil borgerne få lettere adgang til tests, siger borgmesteren.

Regeringen vil tirsdag eller onsdag melde flere deltaljer ud om genåbningen. Det forlyder dog, at regeringen først og fremmest vil gå efter at få alle børn tilbage i grundskolen. I dag er det kun børn i 0.-4. klasse, som er omfattet af genåbningen.

Til Ritzau siger Høje Taastrups borgmester Michael Ziegler (K):

"Vi har fået til opgave at forberede os på at kunne lukke grundskolen op, hvor vi skal kunne teste personale og elever to gange om ugen."

Når regeringen har fremsat sin plan, vil Folketingets partier blive indkaldt til drøftelser om en mere langsigtet genåbningsplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland For abonnenter

Ny formand for elforsyning: - Vi har ikke været gode nok til at undersøge mulighederne

Annonce