Annonce
Ærø

Motorfabrikken i Marstal får én million kroner

Nina Andersen Motorfabrikken i Marstal. Hun ejer stedet sammen med Julie Skaar og Lone Søndergaard. Billedet er fra 2017
Motorfabrikken i Marstal får nu en ordentlig pose penge til at renovere og forbedre stedet, der efterhånden rummer mange forskellige aktiviteter.
Annonce

Marstal: "Motorfabrikken Marstal har altid været et sted med skabertrang og gode idéer, og det skal den blive ved med at være. Vi bevarer så meget som muligt at det oprindelige udtryk, maskiner, værktøj og inventar. Ellers bliver sjælen udvandet. Så det drejer sig nu om at gøre bygningen lun, lys og sikker at opholde sig i".


Det er vi rigtig glade for, og det betyder, at vores budget hænger sammen.

Nina Andersen, Motorfabrikken, Marstal


Sådan lyder nogle af de linjer, som har Nina Andersen og Motorfabrikken i Marstal har udformet til Nodea-fonden, der endnu engang har givet penge til lokalsamfund i hele landet.

Og Motorfabrikken har altså fået del i den pulje. Faktisk har stedet fået hele én million kroner.

- Det er vi rigtig glade for, og det betyder, at vores budget hænger sammen, fortæller Nina Andersen, der er en af de tre ejere af stedet.

Annonce

Traditionel og moderne

Pengene blev søgt og skal bruges på det store ombygningsprojekt, som står Motorfabrikken for døren. Stedet skal bygges om, så det er til at være i. Der skal blandt andet indlægges vand og varme, og der skal være mere lys, fortæller Nina Andersen.

- Vi har jo både det moderne og det traditionelle værksted.

- Det ene værksted er et samarbejde med Søfartsmuseet, hvor der skal laves en motorsamling - altså gamle motorer, der skal udstilles hos os. Det andet værksted er mere moderne med et "FabLab" med digital fabrikation, fortæller Nina Andersen.

På Motorfabrikken er der altså lidt til enhver smag.

- Vi har aktiviteter under ét tag, som faciliterer et generationsmøde, mener Nina Andersen.

I foråret fik Motorfabrikken også 1,5 millioner kroner af A.P. Møller Fonden - også til ombygning af stedet. Og nu kan de altså lægge en million kroner oveni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG er på corona-standby resten af ugen

Svendborg For abonnenter

Birtha og Sanne flyttede med arbejdet til Udkantsdanmark: - Heldigvis var det Svendborg og ikke Hjørring

Annonce