Annonce
Faaborg-Midtfyn

Morten Schjøtt træder et skridt tilbage: Enhedslisten lancerer ny spidskandidat og stiller med ekspert i erektion

Kirsten Lundgaard står øverst hos Enhedslisten til KV21. Pressefoto
Kirsten Lundgaard afløser Morten Schjøtt som spidskandidat ved kommunalvalget til november. Schjøtt rykker efter eget ønske ned som toer på listen. Treer er master i sexologi, lektor Helle Gerbild, tidligere SF.

Faaborg-Midtfyn: Kirsten Lundgaard, Ståby, er ny spidskandidat for Enhedslisten ved kommunalvalget i år. Morten Schjøtt er efter eget ønske rykket ned som to'er, og skal han forsætte i kommunalbestyrelsen, kræver det fremgang for de rødgrønne.

Enhedslisten stiller op på partiliste, og det gør det svært at sprænge listen. Men Schjøtt er netop gerne fri for at sidde ene mand, fordi de mange møder går ud over hans muligheder for at finde sig et job.


Annonce

Ifølge Voxmeter står partiet på landsplan til en fremgang, lige nu til 8,9 procent af stemmerne. Ud fra den målestok kan man altså ikke afvise Morten Schjøtts chancer for at bevare sin plads i kommunalbestyrelsen.


Enhedslistens siddende byrådsmedlem er uddannet mejerist og teknolog og har desuden en kandidatgrad i russisk, men går for tiden arbejdsløs.

Partiafdelingens medlemmer tog hans ønske til efterretning og valgte altså Kirsten Lundgaard som ny spidskandidat, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Kirsten Lundgaard har været stedfortræder i de seneste to perioder med lejlighedsvise indhop, og er derfor klar til at tage skridtet helt frem i billedet og repræsentere partiet i kommunalbestyrelsen, oplyses det.

Kirsten har tidligere arbejdet som pædagog ved den hedengangne Nr. Broby Skole og har igennem mange år haft plejebørn i familien. Kirsten sidder med i bestyrelsen i DN og hun er aktiv omkring støtte til lokale flygtninge."

Ved seneste valg fik hun 140 personlige stemmer, Morten Schjøtt 221.

Ved valget i 2017 måtte Enhedslisten notere sig for en tilbagegang på 429 stemmer. Partiet fik i alt 1.247 stemmer, svarende til 4,2 procent. I 2013 toppede Enhedslisten med 5,6 procent af stemmerne og var tæt på at snuppe mandat nummer to for næsen af SF.

Ifølge Voxmeter står partiet på landsplan til en fremgang, lige nu til 8,9 procent af stemmerne. Ud fra den målestok kan man altså ikke afvise Morten Schjøtts chancer for at bevare sin plads i kommunalbestyrelsen.

Helle Gerbild har skiftet parti

Partiet overrasker med kandidat nummer tre på listen, nemlig Helle Gerbild, Sdr. Nærå. Helle Gerbild, tidligere SF, er et relativ nyt medlem af Enhedslisten og er ellers mest kendt for sin sexologiske viden.

Helle Gerbild med fortid i SF stiller nu op for Enhedslisten. Privatfoto.


Hun er uddannet fysioterapeut, men har lige afsluttet sin doktorgrad med et forskningsprojekt, der blandt andet konkluderer, at mænd kan forebygge og reducere rejsningsproblemer ved fysisk aktivitet.

Hun er tilknyttet Oslo Metropolitan University førstesom  amanuensis. Hun underviser til daglig sundhedsprofessionelle på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Da hun stillede op for SF i 2017, fik hun 15 personlige stemmer.

På de følgende pladser stiller Enhedslisten med Annemette Nielsen, Kværndrup, Rune Colin Årslev, Eva Terkelsen, Bjørnø, og Allan Bech, Korinth.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Først erobrede de Svendborg Havn: Kammerateriet-kammerater åbner strandbar i Haderslev

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Bøderegnen fortsætter: Politiet giver bøder til yderligere 10 bilister på Nyborgvej

Navne For abonnenter

Nekrolog: Inga Jønsson var et socialt samlingspunkt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Det ser uhyggeligt ud: Danmarks bedste motionsrute stinker af døde fisk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Faaborg-Midtfyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Svendborg

11 bøder på 40 minutter: Bilister blæser på vejarbejde

Ærø For abonnenter

Jens Weiss er gal: - Jeg kan ikke længere stå model til det her

Svendborg For abonnenter

Hjem blev fyldt med skoldhedt vand: - Det var første gang i 25 år

Annonce