Annonce
Faaborg-Midtfyn

Mor til tre vil gå ned i tid: Lettet Lea Haahr fik formandspost til SF

Lea Haahr kunne glæde sig over at have fået 559 personlige stemmer - en klar fremgang i forhold til det seneste valg, hvor hun fik 276 stemmer og ikke blev valgt ind. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Lea Haahr kunne ånde lettet op, og den nye SF-spidskandidat kunne trods en lille tilbagegang få to mandater til SF og tilmed en formandspost i Opvækst- og Læringsudvalget. Nu vil den 39-årige mor til tre gå ned i tid på sit arbejde i Rigsarkivet.

Faaborg-Midtfyn: Smilet var stort hos Lea Haahr, da SF-spidskandidaten efter tirsdagens kommunalvalg og konstitueringen på rådhuset i Ringe i døgnets sidste time satte ord på resultatet, hvor SF gik et mandat frem i forhold til valget for fire år siden.

- Jeg har været nervøs de seneste uger, for det har været et socialdemokratisk diesellokomotiv, der har kørt derudad i valgkampen, og det har skabt tvivl om, hvor meget plads der var til os andre i den røde blok. På den baggrund kunne vi ikke regne med fremgang, siger Lea Haahr.

Men det lykkedes SF at holde skansen trods en lille tilbagegang på 0,2 procentpoint. SF fik 6,2 procent, men i forhold til det seneste valg for fire år siden gik partiet faktisk et mandat frem takket være valgforbundet med Radikale Venstre og Enhedslisten. Da Mads Holdgaard i løbet af valgperioden er skiftet fra Alternativet til SF, kan man sige, at SF fastholder de to pladser, partiet har i kommunalbestyrelsen i dag.

Annonce
SF's Lea Haahr lyste op i et stort smil ved siden af borgmester Hans Stavnsager, da politikerne kom ud efter konstitueringen på rådhuset i Ringe sent tirsdag aften. SF får formandsposten i Opvækst- og Læringsudvalget. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Oveni får SF formandsposten i Opvækst- og Læringsudvalget, og den formandspost ser Lea Haahr frem til at indtage.

- Vi har ikke haft en formandspost i de seneste fire år, og for SF er Opvækst- og Læring et naturligt udvalg. Jakob Holm har haft den formandspost før i tiden, og det er også et område, der interesserer mig. Jeg har selv børn, siger Lea Haahr, der har tre børn på henholdsvis 8, 13 og 17 år.

Går ned i tid

Den 39-årige mor har et fuldtidsarbejde på Rigsarkivet i Odense, og nu skal der også være tid til en formandspost i et politisk udvalg.

- Jeg skal ned i tid på mit arbejde, gerne 25 timer om ugen. Det tror jeg, min chef har forståelse for, siger Lea Haahr, der bor tæt ved Nr. Lyndelse med sin mand, Michael, og deres tre børn.

- Jeg vil gerne bruge tid på politik, derfor er jeg nødt til at prioritere og gå ned i tid på arbejdet. Jeg vil gerne have et liv, hvor jeg kan være mere til stede og ikke hele tiden have travlt, siger Lea Haahr.

SF får også en plads i Økonomiudvalget.

Lea Haahr fik 559 personlige stemmer - en klar fremgang i forhold til det seneste valg, hvor hun fik 276 stemmer. Mads Holdgaard fik det andet SF-mandat med 204 personlige stemmer.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Landsretten knuste forældres håb om at få dødssyg søn hjem i hans sidste tid: Må kun besøge ham tre gange om ugen

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Erfaringer fra Svendborg Sygehus skal nu udbredes: - Et demensvenligt sygehus er et patientvenligt sygehus

Ærø For abonnenter

Borgmester i debut, knipsende konservativ og coronasyg politiker: Den nye kommunalbestyrelses første møde forløb i fuld fart

Svendborg

Lørdagens coronatal: Rekordhøje smittetal på Sydfyn

Faaborg-Midtfyn

Christina sad på ambassaden i Beijing og savnede Svanninge: Corona fik familien til flytte hjem til bakkerne

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Anti-vaccine-skilte ulovlige: Nu sendes kommunale vejfolk på sagen

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Navne For abonnenter

Dødsfald: Søren Peder var først fodermester, men endte som bedemand

Svendborg For abonnenter

Giftstoffer ved at blive fjernet: Hundstrup Borgerforening spiller Filippahuset på banen som vuggestue

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Langeland

Klumme: Rudkøbing er sluppet nådigt

Søsiden For abonnenter

Mølle-Maries lystjagt har sat sejl gennem tre århundreder

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Det går op og ned i ... børnetal

Annonce