Annonce
Fyn

Mogens Slagters minde lever videre i Brugsens pølser: René fører det gode håndværk videre

René Elnegård Larsen er slagtermester i Kerteminde Superbrugs. Han holder det gode slagterhåndværk i hævd - blandt andet gennem Mogens Slagters opskrifter. Foto: Malena Rønnow
Godt håndværk går aldrig af mode. Derfor er Mogens Slagters medister og pålægspølser stadig et hit i Superbrugsens køledisk, hvor slagtermester René Elnegård Larsen holder traditionen og det gode håndværk i live.

Kerteminde: Det er ikke kun trestjernet spegepølse og nøglehulsmærket kyllingepålæg, der fylder kølediskene i slagterafdelingen i Kertemindes SuperBrugs. Kunderne kan nemlig også få et vaskeægte stykke Hindsholm-historie med hjem til frokost- eller middagsbordet i form af pålægspølser og medister, som slagtermester René Elnegård Larsen og kollegerne tilbereder efter nogle helt særlige opskrifter.

Historien om de særlige opskrifter starter i Dalby på Hindsholm. Her drev Mogens Slagter, der i virkeligheden hed Mogens Kristensen, i mange en succesfuld slagterforretning sammen med hustruen Ingrid. Selvom Mogens Slagter døde i april i år, og ikke havde været aktiv i slagterfaget i mange år, har han efterladt et vigtigt aftryk hos René Elnegård Larsen og hans kolleger i slagterafdelingen i SuperBrugsen. Et aftryk der handler om traditioner, god smag og godt slagterhåndværk.

- Mogens Slagter lukkede butikken i Dalby for over tyve år siden. Dengang var jeg her ikke, men han kom herned i tre-fire år, lige da han havde lukket forretningen i Dalby, for at give opskrifterne videre, fortæller René Elnegård Larsen.

Annonce

Mogens Slagters opskrifter, der fortæller præcis hvor meget merian, muskatnød eller hvid peber, der skal i farsen, er bevaret i et ringbind i Brugsen - og de bliver fulgt til punkt og prikke, når der bliver fremstillet pølser.

- Pølserne skal jo være ens hver gang, så jeg kunne ikke finde på at ændre i opskrifterne. Det ville være at opfinde den dybe tallerken to gange, og det skal man lade være med. Han har jo brugt mange år på at gøre opskrifterne bedre, indtil han var tilfreds, fortæller René Elnegård Larsen.

Mogens Kristensen, også kendt som Mogens Slagter, og hustruen Ingrid foran deres forretning i Dalby. Billedet er taget i forbindelse med butikkens 25-års jubilæum. Privatfoto

Historie og Håndværk

Der bliver lavet pølser efter Mogens Slagters opskrift i SuperBrugsen tre gange om ugen. Derudover er der altid frisk smørrebrød og hjemmelavet leverpostej i disken. Beslutningen om at producere selv er et bevidst valg. René Elnegård Larsen og hans kolleger holder nemlig det gode slagterhåndværk i hævd, så det ikke forsvinder. Desuden kan respekten for traditioner og håndværk mærkes på efterspørgslen.

Jeg skriver også altid "efter Mogens Slagters opskrift" i annoncerne. Og folk spørger efter det.

René Elnegård Larsen, Slagtermester

- Vi er ærekære omkring vores håndværk, men i sidste ende er det jo kunderne, der bestemmer, understreger René Elnegård Larsen.

Kan I mærke, om kunderne køber mindre, efterhånden som historien om Mogens Slagter måske går lidt i glemmebogen?

- Ikke endnu! Jeg skriver også altid "efter Mogens Slagters opskrift" i annoncerne. Og folk spørger efter det, siger René Elnegård Larsen med et smil.

Artiklen skulle egentlig slutte med, at slagtermesteren udpeger sin favorit blandt Mogens Slagters opskrifter. René Elnegård Larsen kigger længe og tænksomt på køleskabet, hvor Kalveleverpølse, Jenserpølse og Kertemindepølse ligger på rad og række.

- Der er så mange gode, så det er nok noget med at variere det lidt. Men en Gammel Hindsholmer, den er altså også god, siger slagtermesteren til sidst.

Annonce
Svendborg

Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Fem kilometer i Ommel med løbestjernen Abdi Ulad: - Jeg har altid søgt at være selvstændig

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Spodsbjerg i opråb: - Der kommer en skolebus meget tidligt om morgen og en igen sidst på eftermiddagen, og det er det

Sport For abonnenter

Navne fra Rise Sparkasse Arena: Altmuligmanden Niels

Ærø

Uhyggelige græskar skåret i Marstals gågade: - De voksne er meget engagerede

Sport

Fem på stribe for Rabbits

Faaborg-Midtfyn

Én faktor betyder 'alverden', konkluderer valgforsker: Se kortet her - sådan stemte du og dine naboer sidste gang

Kultur For abonnenter

Rockstjerner uden filter: Nyt koncertkoncept lagde eminent fra land med veloplagte sangskrivere

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Sport

End ikke et toiletbesøg kunne bremse den store favorit på væddeløbsbanen

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Langeland

Fyns Amts Avis mener: Debatten om Rema 1000 har udviklet sig til en farce - her er fakta

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Håneretten på spil lørdag: Pytlick versus Pytlick

Erhverv For abonnenter

Anders Borring har solgt sin virksomhed for over 500 millioner kroner: Nu vil han hjælpe fattige kvinder og børn

Fyn

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Annonce