Annonce
Fyn

Mobilt testcenter: Bliv testet i Søndersø hver fredag

Testen i det mobile testcenter, der rykker ind i Søndersøhallerne hver fredag, tages i svælget: Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce

Søndersø: Med udgangen af januar er det slut med at få en lyntest for coronavirus i Søndersøhallerne.

Falcks aftale med regionerne om at udføre lyntest udløber pr. 31. januar, og derfor lukker det midlertidige testcenter i Søndersø også.

Men det betyder ikke, at det er slut med at sætte kursen mod Søndersø, hvis du ønsker at finde ud af, om du er smittet med virussen.

For allerede fredag den 5. februar er der igen testpersonale i Søndersøhallerne.

Annonce

Fredag med pcr-test

Nordfyns Kommune har nemlig indgået en aftale med Ambulance Syd om at sende et mobilt testhold til Søndersø hver fredag.

Og i modsætning til Falcks lyntest, der foregår ved en podning i næsen, er testen hos Ambulance Syd en pcr-test, hvor prøven tages i svælget, og hvor svaret typisk kommer efter cirka et døgn.

Det mobile testcenter vil have åbent hver fredag fra klokken 8.30 til 17.30, og både ventetid og test foregår inde i varmen.

Det er ikke nødvendigt at bestille tid, men det er en god ide ikke at komme lige i sidste øjeblik, for køen kan blive lukket på et tidspunkt, så alle kan nå at blive testet før 17.30.

Du skal medbringe sundhedskort og mundbind, og testmuligheden i Søndersø er kun for dig, der ikke har symptomer på at være smittet. Personer med symptomer skal bestille tid på www.coronaprover.dk.

De aktuelle smittetal, der blev offentliggjort fra Statens Serum Institut torsdag klokken 14, dækker kun 18 timer mod normalt 24. For Nordfyns Kommune var incidenstallet (antal smittede pr. 100.000 indbyggere) opgjort til 43,9 lige som dagen før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med Thomas Helveg på vej i Sport Fyn-podcast, Dalum og Svendborg-Oure i testkamp og fynsk håndboldtalent til Tyskland

Annonce