Annoncørbetalt indhold

Mobildata på udlandsrejsen: Sådan undgår du at falde i roamingfælden

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


For de fleste danskere er rejseaktivitet i udlandet en del af sommerferien eller vinterferien. Hvis du skal på ferie med familien, vil I måske gerne kunne ringe hjem til bedsteforældrene, tjekke de sociale medier eller holde jeres informeret i forhold til nyheder, hvilket kræver mobildata i udlandet. Med det rette abonnement kan du og familien ringe, være online og forbruge data, som I plejer derhjemme - ellers kan det hurtigt blive en dyr og risikabel affære. Bliv klogere på her i artiklen, hvad du skal holde øje med, når du skal vælge bruge mobildata i udlandet.

Annonce


Hvad er roaming?

Hver gang du bruger din telefon - uanset om du ringer, sms’er eller bruger mobildata - så roamer du. Roaming betyder, at din telefon er koblet op på netværket i det land, du befinder dig i, i stedet for dit normale danske netværk derhjemme. I andre lande er prisen på data dog ikke nødvendigvis lige så billig som i Danmark, og især før i tiden kunne telefonregningen løbe løbsk, hvis man ikke var forsigtig.


I dag er roaming heldigvis inkluderet i mange almindelige mobilabonnementer, og det er derfor ikke sikkert, du behøver bekymre dig lige så meget om dit data- eller mobilbrug, når du rejser udenlands. Med det sagt, så er det vigtigt at hæfte sig ved, at du ikke kan bruge mobildata i udlandet fuldstændig ubegrænset - det er der nemlig bestemte regler for. Hos nogle teleselskaber får du dog flere udlandsdata med i pakken end hos andre, så det kan være en god idé at se sig for.


Tjek dit abonnement

Derfor skal du altid sørge at undersøge, om dit abonnement inkluderer roaming, inden du bruger mobilen i udlandet - og hvis du planlægger at bruge din telefon til mere end blot e-mails, opkald og en smule surfing, er det vigtigt, at du har nok data at gøre brug af. Hos Telenor kan du for eksempel få 20 GB data i 47 europæiske lande med Roam Away, og med Roam Away+ kan du bruge mobilen i hele 55 lande.


Vær opmærksom, når du er tæt på EU’s ydergrænser

Rejser du typisk kun i EU, og har du et mobilabonnement med roaming, er du typisk godt dækket ind. Du skal dog alligevel være opmærksom på dit dataforbrug, hvis du rejser tæt på EU’s yderste grænser.


Rejser du for eksempel tæt på lande som Monaco eller San Marino, kan du risikere, at din telefon automatisk hopper over på netværket i ét af disse lande - også selvom du ikke har krydset grænsen. Det kan hurtigt få din mobilregning til at løbe op, hvis dit abonnement ikke tilbyder roaming uden for EU.


Ligeledes skal du være opmærksom på dit data- og mobilforbrug, hvis du for eksempel rejser med færge. På færger anvendes der nemlig typisk dyre satellitforbindelser - også selvom du sejler inden for EU’s grænser. Af samme årsag spærrer nogle teleselskaber automatisk for dataforbrug via satellit.


Brug din telefon som hotspot

Hvis du er på arbejdsrejse i udlandet, kan det ofte virke nemt og tillokkende at bruge wi-fi forbindelser, så du kan komme på internettet via din laptop, imens du for eksempel venter i lufthavnen. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du kan være sårbar over for hackerangreb, hvis du logger på åbne eller ukendte wi-fi netværk uden kryptering.


Derfor vil det i langt de fleste tilfælde være mere sikkert, hvis du bruger din smartphone til at lave et wi-fi hotspot, så du ikke kan blive overvåget at andre.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.