Annonce
Faaborg-Midtfyn

Mistillidserklæring: Medlemmer i tennisklub kræver ekstraordinær generalforsamling

Faaborg Tennisklub har et af landets smukkeste anlæg, men internt i bestyrelsen er idyllen til at overskue. Arkivfoto: Robert Wengler
Dårligt samarbejdsklima fører til krav om ekstraordinær generalforsamling. Formand John Peter Andersen tager ikke kritikken personligt, men regner med at trække sig på tirsdag.
Annonce

Faaborg: 39 medlemmer af Faaborg Tennisklub har udtrykt mistillid til den måde, klubbens bestyrelse arbejder sammen på, og de har forlangt en ekstraordinær generalforsamling. Den får de på tirsdag, og meget tyder på, at klubben dér får ny formand i stedet for Peter John Andersen, selv om kritikerne ikke udpeger ham som årsag til balladen.

39 medlemmer har skrevet under på en opfordring til bestyrelsen om at få indkaldt til ekstraordinær generalforsamling. Brevet nævner blandt andet "manglende kemi" imellem medlemmerne af bestyrelsen, og underskriverne noterer i brevet, at der er "en kultur af mobning" internt i bestyrelsen.

John Peter Andersen (til højre) er i mange sammenhænge, blandt andet som amatørskuespiller, kendt som en glad mand, men han har svært ved at få samarbejdet i sin bestyrelse i tennisklubben til at fungere. Arkivfoto: Palle Søby
Annonce

Dårligt samarbejdsklima

Bagved ligger, at det er en kendt sag, at bestyrelsesmøderne ofte er plaget af interne uoverensstemmelser og evindelige afstemninger.

- Ja, det er næppe nogen hemmelighed. Det kan enhver, der følger med i referaterne fra bestyrelsesmøderne på vores hjemmeside, orientere sig om. Vi er syv forskellige mennesker, og vi har forskellige holdninger til, hvordan klubben skal drives. Det er der vel egentlig ikke noget odiøst i, men jeg kan godt forstå, hvis nogen synes, samarbejdet mellem os kunne fungere bedre, siger formand Peter John Andersen.

Det knirkende samarbejde har blandt andet ført til, at klubben midt i perioden har skiftet kasserer, og tenniskapaciteten, Mogens Spangenberg, som er landsformand for DGI Tennis, har netop trukket sig fra bestyrelsen - samtidig med at hans trænerkontrakt med Faaborg Tennisklub er ophævet efter aftale med bestyrelsen.

Annonce

Luften skal renses

Peter John Andersen tager ikke medlemmernes ønske om en ekstraordinær generalforsamling personligt:

- Det er helt okay, det kan sikkert være udmærket at få snakket og få luften renset. Jeg kan måske synes, det er et pudsigt tidspunkt at bede om en ekstraordinær generalforsamling på, for vil skulle alligevel have den ordinære generalforsamling i slutningen af februar eller starten af marts. På den anden side får vi så tingene klaret af, så vi kan se fremad på den ordinære generalforsamling.

Medlemmernes pointe om, at der sker mobning i bestyrelsen, kan formanden ikke helt genkende:

- Det er en pudsig formulering, men måske er det et spørgsmål om, hvordan man definerer mobning. Ja, jeg oplever uoverensstemmelser, som måske kan kaldes fnidder, men mobning synes jeg ikke, jeg oplever.

- Hvis du gjorde, burde du vel også skride ind over for det som formand? Burde bestyrelsen ikke selv have løst de her problemer, så det ikke var nødvendigt for medlemmerne at kræve ekstraordinær generalforsamling?

- Det kan du sikkert godt sige. Det er heller ikke sådan, det ikke har været forsøgt. Vi har bare ikke fundet en løsning, der fungerer. Det afgørende for mig er, at at vi har en god klub, som medlemmerne hygger sig med at komme i, og kan den ekstraordinære generalforsamling hjælpe os den vej, hvad jeg håber på, så tager vi gerne den.

Mogens Spangenberg er en tenniskapacitet og formand for DGI Tennis på landsplan, men også han har fået nok af personfnidder i bestyrelsen for Faaborg Tennisklub og har nu trukket sig. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
Annonce

Formand regner med at gå

- Regner du med, at du er formand for Faaborg Tennisklub på onsdag?

- Nej. Jeg er ikke nogen taburetklæber, og jeg sidder kun som formand for at levere et stykke arbejde. Jeg havde på forhånd, før underskriftsindsamlingen, meddelt, at jeg trækker mig i forbindelse med den ordinære generalforsamling.

- Venter du andre udskiftninger i bestyrelsen?

- Ja, jeg tænker, at de 39, som står bag underskriftindsamlingen, har en plan for en ny sammensætning af bestyrelsen.

Mogens Spangenberg er løst fra sin trænerkontrakt på grund af en uenighed om betingelserne i den, og han siger til avisen, at han har valgt at trække sige fra bestyrelsen, "fordi jeg ikke følte, jeg kunne gøre en forskel". Han lader forstå, at han også løb sur i de interne uoverensstemmelser.

Spangenberg oplyser, at han ikke er mellem underskriverne. Dem har bestyrelsen ikke offentliggjort navnene på i indkaldelsen til generalforsamlingen.

- Det er ikke for at gøre det fordækt, hvem der har skrevet under, men da vi skulle sende indkaldelsen, kom vi i tvivl, om det vil være i strid med dataforordningsloven at rundsende underskriverne til medlemmerne, men de vil ligge til gennemsyn under generalforsamlingen, fortæller Peter John Andersen, der altså formentlig er afgående formand.

Generalforsamlingen holdes i FB&IF's klubhus på Faaborg Stadion tirsdag 28. januar kl. 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce