Annonce
112

Mistanke: Kattedræber på spil i Rudkøbing

Det er denne type sedel, som Beth Andersen har hængt op på Kragholmvej. Foto: Bjørn Skjærup
I området omkring Kragholmvej er der på det seneste forsvundet flere katte. Ejere er stærk bekymret

RUDKØBING: Frygten og vreden er stor hos flere beboere i området omkring Kragholmvej i Rudkøbing, hvor fem katte på det seneste er forsvundet. Det første tilfælde var for tre uger siden, og siden har uvæsenet taget fart.

- Det er alle sammen voksne, sunde og kastrerede katte, der har en ejer, siger en af de beboere, det er gået ud over, Beth Andersen.

Hun frygter nu, at hendes anden kat, der er af racen Maine Coon, også forsvinder på mystisk vis.

Hverken hos Kattens Værn, Dyrenes Beskyttelse eller hos forskellige internater, som Beth Andresen har været i kontakt med, har man hørt eller set noget til de fem forsvundne katte.

Frygten har fået hende til at hænge sedler op, der efterlyser nogen, som måtte vide noget. Selv har hun og flere andre af de forsvundne kattes ejere en mistanke om, hvad der kan være sket. En mistanke, som de dog ikke kan dokumentere, og derfor ikke vil stå frem i avisen med.

Politiet er dog blevet kontaktet.

- Jeg har haft fat i politiet, og de fortæller, at jeg skal indgive en anmeldelse. Det regner jeg med at gøre enten i dag eller i morgen, fortæller Beth Andersen.

Annonce
På bare tre uger er fem katte forsvundet sporløst i Rudkøbing. Ejere er stærkt bekymret. Foto: arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Royale besøg af politiet er ikke godt nok

Gennem et par uger har vi på Fyns Amts Avis fortalt om den stigende bekymring, der er på Langeland over det, der opleves som mangelfuld tilstedeværelse. Sagen begyndte i denne omgang ved at vi på avisen undrede os over, at der i en periode i september og oktober ikke var offentliggjort døgnrapporter fra Langeland. Vi kunne med andre ord ikke se, hvad der var sket af stort og småt for ordensmagten på øen - og selvom man så kan forledes til at tro, at der intet kriminelt sker, så var det dog ikke vores første tanker. Det viste sig da også, da vi begyndte at undersøge det nærmere, at der faktisk var sket forskellige ting, som det måske havde været rart for langelænderne at høre om og følge op på. En ung kvinde var faldet syv meter ned fra et stillads - et sted, hvor der i øvrigt tit var klaget over megen uro med forskellige konsekvenser for naboerne til følge. Det er langt fra sikkert, at det, der er sket på Langeland i nævnte periode, er hverken værre eller bedre end det, der sker andre steder. Men det er indiskutabelt et problem, at man ikke ved, hvad der sker, at borgerne bliver utrygge og at en masse forkert viden spreder sig. Kort sagt er det vejen mod et samfund, der ikke hænger ordentligt sammen, og selvfølgelig skal der fokus på det, så den sammenhængskraft kan genoprettes. Det store spørgsmål er så, hvordan det sker. Som det ses i dagens udkomme, taler vi med langelænderne om det, og det, vi møder, er ikke vrede og raseri. Det er nærmere opgivenhed med en række konkrete eksempler på mangelfuld tilstedeværelse af politiet. Lige nu endda flere steder på kanten af apati hos langelænderne. Flere har opgivet troen på, at det bliver bedre - og at det alligevel ikke nytter noget. Og det er faktisk noget af det allermest farlige ved situationen, som den er nu. Ved politireformen og de følgende ændringer de senere år er det ligesom blevet accepteret, at hver kommune ikke behøver have fast tilstedeværelse af politi. Det kan godt styres centralt fra - for eksempel også med et politi fra Svendborg, der så tre gange i døgnet skal patruljere på Langeland - de besøg, som vittige sjæle kalder royale besøg. Men som det siges meget klart fra langelænderne: Det ønsker vi ikke. Vi ønsker daglig og fast tilstedeværelse af politiet. Vi ønsker politi med lokalkendskab og et politi, der også laver forebyggende arbejde. Åbenmundede betjente, der også er politisk valgt til at tjene folket, tager heldigvis bladene fra munden i de her uger og fortæller om konsekvenserne, som de ser dem. Med andre ord: Lyt! Lyt til langelænderne, lyt til betjentene. Og overvej lige følgende spørgsmål: Er det ikke helt relevant og konstruktiv kritik, der kommer her? Bør politiet ikke selv tage ansvar og få ændret de beslutninger, der har ledt os ud på denne vildvej her på kanten af udkanten? Er konsekvenserne ved ikke at gøre noget ikke langt større end problemerne ved at erkende, at den nuværende situation faktisk ikke er holdbar? Læs selv dagens artikler og lad os gerne høre svarene.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Til salg'-skilt i Kværndrup er groet til: - Kommunen satser ikke på små landsbyer

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ejendomsmæglere afviser at annoncere for kommunens grunde: - Vi driver forretning, ikke filantropi

Annonce