Annonce
Langeland

Ministerros til Hjemmeværnet: De er corona-krisens altmuligmænd

Hjemmeværnsfolkene har en stor rolle under den nuværende krise, mener forsvarsminister Trine Bramsen (S). Foto: Steen Brogaard
Hjemmeværnet er alfa og omega, når det handler om at komme igen en krise som den nuværende, mener forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Langeland: Der er meget at takke de danske hjemmeværnsfolk for.

Det mener forsvarsminister Trine Bramsen (S), som nødigt havde været værnet foruden her under corona-krisen.

- Sammen med det øvrige forsvar er hjemmeværnsfolkene krisens altmuligmænd. De bliver sat ind, når der er akutte problemer, og de kan bruges til alt lige fra bevogtning af sygehuse, til at sikre, at ingen uvedkommende kommer ind, og til at adskille mennesker, siger hun.

Og havefolket har grund til at sende en særlig tak til Hjemmeværnet.

- Det var til at forudse, at der ville opstå problemer under genåbningen af genbrugspladserne, og det, at vi kunne trække på hjemmeværnsfolkene, var en vigtig forudsætning for, at det overhovedet kunne lade sig gøre at åbne pladserne igen, siger Trine Bramsen.

Annonce

Alsidige

Ministeren peger også på, at det er hjemmeværnsfolk, der bemander corona-callcenteret.

- Uden dem var det aldrig blevet så stort. De har flittigt besvaret borgernes spørgsmål om coronavirussen og har forståelse for kommandosystemer. Og forståelse for, hvordan man taler til borgerne uden at skræmme, siger hun og påpeger, at hjemmeværnsfolk også er kendetegnet ved en mangel på fine fornemmelser.

- De går til opgaverne på en usnobbet måde. De løser de opgaver, de bliver sat til, siger Trine Bramsen

Endelig anfører hun, at værnet stadig har til formål at være en del af Danmarks forsvar.

- De øvelser, de gennemfører, og som jeg selv har været med på nogle af, er stadig rettet mod en traditionel fjende. Så det skal de stadig kunne, men kriser og konflikter kan komme i mange former lige fra væbnede konflikter til her, hvor fjenden er en virus. Og de har en grunduddannelse, som gør, at de kan løse det hele, lyder det fra forsvarsministeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jubilæum For abonnenter

Fra billettering og klingende mønt til digitalt rejsekort: For halvtreds år siden kørte Kjeld Uhrenholt sin første bus

Annonce