Annonce
Svendborg

Minister om møgsager, mink og #metoo: Og om et huskøb, der bringer hende tættere på Sydfyn

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) svarede på spørgsmål på Fyns Amts Avis Live. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Mandag eftermiddag blev forsvarsminister Trine Bramsen (S) interviewet om alt fra møgsagerne i Forsvaret til minkskandalen og me too. Og hun afslørede, at hun har købt hus på Thurø, og at hun gerne ser endnu en omgang med udflytning af statslige arbejdspladser.
Annonce

Svendborg: Hun overtog et ministerium med mange møgsager. Dem har Trine Bramsen (S) sat sig for at rydde op i, men selvom forsvarsministeren efterhånden er rutineret ud i den særlige disciplin, det er at stå i spidsen, hvor man derfor også må tage skraldet, er håndteringen af mink ikke hendes bord. Det slog hun fast, da hun mandag eftermiddag gæstede i Fyns Amts Avis Live.

Og selvom reporter Andreas Wraae Nielsen refererede til, at nogen har sammenlignet minksagen med tamilsagen – der som bekendt væltede Schlüterregeringen - gjorde forsvarsministeren det klart, at der i regeringen virkelig ”ikke er fejet noget ind under gulvtæppet.”

- Som minister skal man sikre sig, at der er lovhjemmel til de ting, man gennemfører. Det er ikke sket, og det er en klokkeklar fejl. Det kan man kun beklage, og det er baggrunden for, at Mogens Jensen ikke er minister mere, sagde Trine Bramsen, der understregede, at hun ikke selv har skullet give ordrer på det her område.

- Som minister ved man også, at der er en risiko for, at der kan ske fejl. Og en af konsekvenserne kan være, at man ikke kan fortsætte som minister. Det ansvar synes jeg, at man skal tage på sig, og det har Mogens Jensen gjort, sagde hun.

Annonce

Hjem til barndomsøen

Selve interviewet startede dog i den lidt mere bløde ende. Trine Bramsen kunne nemlig fortælle, at hun har købt hus på Thurø. Som minister mærker man meget pres, og derfor har man brug for nogle steder, hvor man kan sænke skuldrene.

At køre over Thurødæmningen har netop den effekt på Trine Bramsen, der tilbringer sin tid på Thurø i det omfang, at jobbet som minister tillader det.


Jeg vil ikke bruge ordet ”rådden kultur”, men når en højt placeret general i Forsvarets ledelse bliver dømt med tre måneders fængsel for nepotisme, kan man ikke komme udenom, at der skal ske nogle ændringer.

Trine Bramsen.


Og fra Thurø til Forsvarsministeriet, hvor Trine Bramsen har travlt med at gøre rent.

Om forsvarets mange møgsager ville avisens reporter gerne vide, om der er tale om en decideret rådden kultur. Og selvom selve ordlyden ikke faldt i ministerens smag, var hun åben om, at der er ting i ministeriet, der skal laves om.

- Jeg vil ikke bruge ordet ”rådden”, men når en højt placeret general i Forsvarets ledelse bliver dømt med tre måneders fængsel for nepotisme, kan man ikke komme udenom, at der skal ske nogle ændringer, sagde Trine Bramsen.

Annonce

Forsvarsminister på forkant

Forsvarsministeren blev også forholdt til spørgsmål om sexisme og me too. Og her er Trine Bramsen på forkant. For et år siden satte hun ind i Forsvaret, hvor hun har oprettet en medarbejder-hotline, som allerede har haft en positiv effekt.

- Man kommer i det hele taget langt ved at sætte fokus på det, sagde hun.

Emnet faldt også på udflytning af statslige arbejdspladser i forbindelse med, at det for nyligt er kommet frem, at udflytningerne siden 2015 faktisk har skabt flere job i København og færre uden for storbyen. Også i Svendborg har manøvren givet minus.

Og på trods af de kedelige tal lagde Trine Bramsen ikke skjul på, at hun er fortaler for en ny omgang udflytning af statslige arbejdspladser.

- Tanken er, at der skal være statslige job i hele landet, fordi det er med til at understøtte en lighed. Det er noget, jeg er meget opmærksom på. Og vi er ikke færdige endnu. Vi er nødt til at tage nogle flere hårde ryk, hvor man flytter styrelser ud, sagde Trine Bramsen.

Hele interviewet med Trine Bramsen kan ses i sin fulde længde herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nyt stort butiksområde på vej i Svendborg:  Plads til byggemarkeder, fastfood-restauranter og meget andet

Annonce