Annonce
Debat

Minister i debatindlæg: Flygtninge får midlertidig beskyttelse

Mattias Tesfaye. Arkivfoto: Steen Brogaard

Læserbrev: Vi skal give beskyttelse til mennesker, som er flygtet fra krig og forfølgelse. Det er vores medmenneskelige forpligtelse. Siden 2014 er over 31.700 syrere kommet til Danmark som flygtninge og familiesammenførte til flygtninge. Vi har sagt, at de var velkomne, og at vi gerne ville hjælpe dem. Men vi har også sagt tydeligt, at de skulle rejse hjem igen, når forholdene i Syrien var forbedret.

Nu har myndighederne så vurderet, at forholdene i dele af Syrien er forbedret. En vurdering, som myndigheder i Sverige, Storbritannien og EU’s asylmyndighed i øvrigt deler i en række rapporter. Det betyder, at nogle syrere i Danmark skal rejse hjem igen.

Det har på det seneste skabt fornyet debat. Ikke mindst her i Fyns Amts Avis, hvor en række enkeltsager er blevet fremhævet. Jeg hilser debatten velkommen, og jeg kan godt forstå, at den vækker følelser.

Annonce


Jeg har fuld tillid til myndighederne. Og jeg mener, at det er rimeligt, at de syrere, som ikke længere har behov for beskyttelse, skal rejse hjem.


Men vi har i Folketinget vedtaget nogle regler, som betyder, at man ikke har krav på livslangt ophold i en skandinavisk velfærdsstat. Vores samfund kan ikke holde til, at titusinder af mennesker bosætter sig her permanent.

Derudover skal vi huske på, at vi ikke sender folk tilbage til krig og forfølgelse. Hvis Udlændingestyrelsen vurderer, at man ikke længere har ret til beskyttelse, er det, fordi den individuelle vurdering er, at der ikke længere er en fare for for eksempel forfølgelse ved at vende hjem. Og sådan en afgørelse skal altid testes i det uafhængige Flygtningenævn med en dommer for bordenden, inden den får virkning.

Jeg har fuld tillid til myndighederne. Og jeg mener, at det er rimeligt, at de syrere, som ikke længere har behov for beskyttelse, skal rejse hjem.

Siden 2019 har mere end 250 syrere forladt Danmark og er rejst frivilligt hjem til Syrien med en pose penge i hånden, så de kan genopbygge deres tilværelse i deres hjemland. Og de seneste to år er mere end 130.000 flygtninge vendt hjem til Syrien fra nærområderne.

Jeg mener, det er retfærdigt, at også de syrere, der har fået beskyttelse her i landet, skal rejse hjem, når forholdene tillader det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Debat

Jeg beklager min uopmærksomhed

Annonce