Annonce
Fyn

Minigolf, klassefest eller en tur til Afrika: Sådan vil 5.d helst bruge 500 kroner på trivsel

Tirsdag diskuterede eleverne i 5.d på Risingskolen, hvordan de vil bruge 500 kroner på at styrke klassens trivsel. Et af forslagene løb med alle stemmerne. Foto Mathias Duhn Larsen
Odense Kommune har delt 500 kroner ud til hver eneste folkeskoleklasse i håb om at styrke det sociale fællesskab efter flere måneder med hjemmeundervisning. Men hvad kan 21 elever i 5.d på Risingskolen blive enige om at bruge pengene på?

Odense: - Hyttetur? Hvor vil du gerne hen, spørger Louise Barlach Kuchler en af sine elever, der har skrevet forslaget ned på den bærbare computer.

- Afrika, lyder svaret med et stort smil.

Odense Kommunes Børn- og Ungeudvalg besluttede i marts at tildele 500 kroner til samtlige folkeskoleklasser i kommunen for at øge trivslen i de enkelte klasser. Det skete blandt andet som en reaktion på flere undersøgelser, der viste, at mange elever under corona har følt sig ensomme og har savnet klassefællesskabet hjemme foran computerskærmen.

Annonce

- Trivsel handler om, hvordan vi har det sammen. Vi har været adskilt i lang tid, og nu vil vi gerne gøre noget sammen, siger matematik- og musiklærer Louise Barlach Kuchler ud i 5.d's klasselokale på Risingskolen.

- Husk at undersøge, hvad tingene koster, supplerer Naja Frausing Nielsen, der blandt andet er klassens dansklærer, inden eleverne i små grupper bliver sat til at researche, hvilke aktiviteter man kan lave for 500 kroner.

- De er ved at lære at google ting og undersøge, hvad der er realistisk, forklarer Louise Kuchler, mens eleverne sidder og summer i små grupper.

- Kunne vi ikke få en eller anden masterchef herover, spørger en af eleverne, der har brug for hjælp.

En sikker vinder

I alt 823 odenseanske klasser får hver 500 kroner. Dermed har kommunen postet over 400.000 kroner i initiativet, der skal forbedre det mentale velvære og klassens sammenhold på den anden side af en corona-nedlukningen, der har holdt eleverne væk fra skolebænken i måneder.

Først forrige uge var 5.d på Risingskolen tilbage i klasselokalet, og nu har eleverne fået til opgave at beslutte, hvordan de 500 kroner skal bruges.

Efter en hurtig gennemgang af de forskellige gruppers idéer er feltet indsnævret til seks mulige bud. En rundvisning i Odense Zoo er næstmest populære bud, men alle 21 elever rækker hånden op, da ordet klassefest bliver læst op fra projektoren.

Pizza, slik, film og sodavand er nogle af de ingredienser, klassen bliver enige om er vigtige til en god fest. Nu skal beslutningen bare en tur forbi forældrerådet, der måske vil spæde lidt til.

- Der plejer at være meget mere diskussion, fortæller Anton, en af eleverne i 5.d,  efterfølgende om dagens demokratiske proces.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Faaborg-Midtfyn

Går imod andre praktiserende læger: Faaborg-læge vil gerne vaccinere med skrottede vacciner - hvis myndigheder siger ok

Annonce