Annonce
Navne

Mindeord over tidligere galleriejer Janne Streich

Janne og Willy Streich gjorde Stævnegaarden i Svanninge til et spændende kunstgalleri. Arkivfoto: John Fredy
Annonce

Svanninge har mistet et meget afholdt menneske i lokalsamfundet ved tidligere galleriejer Janne Streichs død som 85-årig.

Janne stammede fra Jylland og blev som ung uddannet sygeplejerske, men kom efter mange år i sin schweiziske ægtemand, lærer Willy Streichs hjemland, tilbage til Danmark i 1993, hvor de købte Stævnegaarden i Svanninge og indrettede den til et spændende kunstgalleri.

Mange kunstnere fra nær og fjern har udstillet her i en lang årrække, hvoraf den sidste blev under sognets høstfestival i 2016 med Thorkild Knudsens og Edmund Christiansens værker.

Janne og Willy har gennem alle årene været passionerede gæster i kunst- og musikforening og ofte til arrangementer på malerimuseet.

Janne var også trofast medlem af Svanninge Folkemindesamling, gæst ved generalforsamlinger og læser af Stavn. Hun var et elskeligt menneske, interesseret i lokalsamfundet og absolut med sine meningers mod.

Janne og Willy gjorde Stævnegaarden til et hjem præget af glæden ved kunsten, og adskillige af deres nærmeste er selv udøvende kunstnere.

Jeg havde den glæde at have Janne og Willy som gæster ved min 60 års-fest sidste år, også i år til fødselsdag, og selv var jeg så sent som for et par uger siden på et kort besøg i Stævnegaarden, hvor der intet var at mærke til den pludselige sygdom, der ramte Janne ugen efter. Med sin milde elegance lignede hun snarere en 70-årig end sin egentlige alder.

Men selv om alderen nok kunne give gener i forskellig grad, har det altid været en glæde at mødes med de to meget åndsfriske galleriejere.

Familiesammenholdet har været meget nært, både med de tre sønner, som alle bor i omegnen, og med Jannes søskende, som bor længere væk, men som de blandt andet kunne mødes med i slægtens jyske sommerhus.

Savnet af og tomrummet efter Janne vil være dybt for alle os, der har kendt hende, og tankerne går til Willy og hele familien. Vi er taknemmelige for det præg, Janne har været med til at sætte på Svanninge. Æret være Janne Streichs minde.

Mange kunstnere har gennem årene udstillet hos Janne og Willy Streich i Stævnegaarden i Svanninge. Arkivfoto: John Fredy
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Restauratør skuffet over banker: - De burde støtte os, som de selv har fået støtte

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce