Annonce
Svendborg

Mindeord: - Kaj Johansen var ikke kun en dygtig sælger, han var også en modig forretningsmand

Mindeord over Kan Johansen, skrevet af hans barnebarn Camilla Gammelgaard Johansen. Foto Dan. B. Nielsen
For Kaj Johansen fra Øster Åby på Sydfyn var det ikke nok at være ansat som sælger ved Opel. Han ville have sit eget og startede Skårup Autohandel, som han udvidede med stort værksted til en god og sund forretning.
Annonce

Mindeord over Kan Johansen, skrevet af hans barnebarn Camilla Gammelgaard Johansen

Bilforhandler Kaj Johansen, Nyborgvej 491 Øster Åby, 5881 Skårup, er død, 79 år.

I sine unge år uddannede Kaj Johansen sig som brugskommis ved Sandager Brugsforretning og udforskede både Færøerne og Grønland, da han sejlede med inspektionsskibet Thetis. Han havde altid store drømme og visioner for livet.

Senere blev han sælger ved Opel i Svendborg, men det slog ikke til. Kaj drømte om at have sin egen forretning, og i 1969 kastede han sig ud i det store eventyr, da han startede Skårup Autohandel i sin baghave og garage ved det første hjem på Oluf Ringsvej i Skårup.

Men det var ikke kun i sit professionelle liv, der kom luft under vingerne. I 1963 blev han gift med Doris, og sammen fik de hurtigt to piger, Gitte og Annette, og efter otte år, kom der også en dreng til verden, Thomas. Parret tilbragte livet sammen, og i 2013 kunne de fejre deres guldbryllup.

Kaj vil altid blive husket for sit medfødte talent indenfor købmandskab, og han var aldrig bleg for en god handel, om så det handlede om biler, juletræer eller noget helt tredje. Det fik hurtigt forretningen til at vokse, og i 1971 indgik han en aftale med købmanden i Øster Åby, og kunne flytte Skårup Autohandel i større lokaler med plads til endnu flere biler.

Kaj Johansen var ikke kun en dygtig sælger, han var også en modig forretningsmand, der efter nogle år i Øster Åby valgte at bygge et stort, nyt værksted. Det viste sig at være en god beslutning, og forretningen blev et godt levebrød for familien. I 2001 mente han, tiden var kommet til at videregive Skårup Autohandel til sin søn Thomas, der siden barnsben har knoklet for at blive en dygtig mekaniker. Kaj trak sig dog ikke helt tilbage, men han blev i stedet Thomas højrehånd, og de to udviklede et helt særligt makkerskab.


Kaj Johansen var ikke kun en dygtig sælger, han var også en modig forretningsmand

Fra artiklen


Kaj og Doris flyttede efter overdragelsen af forretningen ind i nabohuset, som blev totalrenoveret, og herfra kunne Kaj følge med i forretningsgangen, og han var hurtigt ude på pladsen, hvis han spottede en kunde.

Udover sine imponerende købmandsevner var Kaj også kendt for sin humor. Et af hans kendetegn var at tage gas på folk og fortælle en røverhistorie eller to, og han forlod sjældent et lokale uden at have fået alle til at grine. Han var heller aldrig bleg for et godt væddemål, ligesom han satte stor pris på musik og elskede fest og farver.

Måske er det nogle af forklaringerne på, at han igennem årene fik rigtig mange gode venner og altid havde folk, der stak hovedet ind på værkstedet, kiggede forbi privaten eller gav ham et ring. Han var generelt meget socialt anlagt og havde mange hobbyer. Biler var selvsagt en af dem, men Kaj satte også utrolig stor pris på udvikling, og han kunne godt lide at følge med i, hvad der rørte sig omkring ham. Han levede til det sidste efter sit motto: ”Man skal aldrig kigge i bakspejlet. Vi skal se fremad.”

Avisen skulle også læses igennem, så snart muligheden bød sig, så han altid var godt opdateret på stort og småt. Skulle han en tur i sommerhus i Nordjylland, fik han naturligvis Fyns Amts Avis leveret der, så han ikke gik glip af noget i sin ferie.

Han elskede også sport og spillede blandt andet badminton i mange år og var meget stolt af at kunne fortælle historien om, da han og datteren Annette formåede at blive klubmestre. I sine unge år prøvede han også kræfter på fodboldbanen, men han skiftede senere stil og blev en ivrig kommentator til særligt OB’s og fodboldlandsholdets kampe. Han værdsatte også håndbold og sammen med Doris, datteren Gitte og hendes mand, var han en flittig gæst til GOG's kampe. Kaj satte generelt stor pris på oplevelser, og de fire tog ofte afsted sammen til sportsarrangementer, koncerter og ud for at spise god mad.

Udover sporten fandt Kaj også tid til at være en del af vinklubben, som han satte stor pris på at komme i.

En af Kajs allerstørste hobbyer var dog at følge med i sine børns, børnebørns og senere oldebørns liv, og hans telefon var aldrig tavs. De ringede nemlig alle til ham som én af de første, hver gang der var noget at fortælle, eller de havde brug for et godt råd. Han stod altid klar til at heppe og rose, men han var også med klar med opbakning og opmuntrende ord, når tingene drillede, og det gjorde ham særligt populær i familien.

Æret været hans minde.

Kaj Johansen døde søndag den 28. Juni.

Han efterlader sig sin hustru, tre børn, seks børnebørn og fem oldebørn.

Bisættelsen finder sted fra Sankt Nicolai Kirke, Svendborg, lørdag den 4. juli klokken 11.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Annonce