Annonce
Langeland

Min mening: Virushysteri - må jeg være fri

Lad os inderligt håbe, at vores frygt ikke er så begrundet, som vi gør den til, lyder det fra Lulu Okholm, Rudkøbing. Arkivfoto: Michael Bager

For et par uger siden sendte jeg en klumme af sted, som handlede om Genforeningen, handelen med Tyskland, tyskundervisning i danske skoler mm. Den blev forståeligt nok syltet i nogle dage, fordi der indkom klummer, der var mere relevante for den situation, vi befinder os i.

Jeg blev så forleden spurgt, om den måtte komme i avisen nu, og jeg svarede kækt ja, tryk den bare, livet er trods alt andet og mere end Corona. Dagen efter fortrød jeg, og det var heldigvis ikke for sent. For livet er ikke andet og mere end Corona. Aldrig har noget så forfærdeligt ramt os som et lyn fra en klar himmel, og jeg er ikke noget modigt menneske, men skræmt fra vid og sans.

Statens Seruminstitut oplyste i sidste uge, at ud af 960 personer, som herhjemme var testet positive med COVID-19, var 629 mænd og 331 kvinder. Det har været diskuteret, om der er tale om et genetisk bestemt fænomen, men det tror jeg ikke på. Forklaringen ligger jo lige for: Enten er mænd mere frygtløse end kvinder, eller også er de dummere. Det første vil de sikkert skrive under på til hver en tid. Det andet kommer jeg nok ikke langt med.

Mens jeg og mine medsøstre vasker og spritter og aflyser og regerer, følger herrerne pænt med, men ikke alle med samme entusiasme. ”Overholder far alle forskrifterne”, spørger den bekymrede datter i telefonen. Og gemalen forsikrer: ”Ja, ja, sig til hende, at jeg passer meget på og spritter løs – jeg har kommet et ordentligt skvæt rom i min morgen-te”.

Samme morgen-te - dog uden rom – fik jeg helt galt i halsen i fredags, da jeg læste klummekollega Peter Brusendorffs indlæg. Under læsningen af de mange interessante betragtninger, som jeg kan bifalde nogen af, (jeg tror dog, at demokratiet nok skal klare sig i Danmark selv med lov L. 133, som i øvrigt ikke blev vedtaget), frøs mit blik fast på ordet virushysteriet.

VIRUSHYSTERIET– må jeg være fri. Kunne en kvinde have skrevet det? Javel, medierne er fyldt med epidemien – hvordan kan de være andet? I selv samme avis beskrev en anden klummekollega, Valle, hvordan hans kone var hårdt angrebet af sygdommen. Hun bor i den anden ende af min gade.

Vi er mange, som frygter for vores alvorligt syge slægtninge og venner, vi frygter for vores børn og børnebørn og os selv, vi begræder de mange, der lider store økonomiske kvaler, bliver fyret eller går konkurs. Lider med dem, der sidder indespærret i lande, de ikke kan forlade, følger med rædsel italienernes kamp og gruer for, at det samme kan ske her. Kan ikke holde ud at tænke på dem, der sidder i flygtningelejre på verdens værste steder. Skal vi kalde det empati, ikke hysteri?

Lad os inderligt håbe, at vores frygt ikke er så begrundet, som vi gør den til. Og lad os også håbe, at vi lærer noget af denne rædselsfulde krise, som vi kan bruge, når dette mareridt er overstået.

Samme morgen-te - dog uden rom - fik jeg helt galt i halsen i fredags, da jeg læste klummekollega Peter Brusendorffs indlæg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Sydfynske trafikprojekter på dagsordenen nu

Coronakrisen har sat meget i stå og i de seneste uger har vi i Folketinget brugt mange kræfter på adskillige hjælpepakker til mange forskellige sektorer for at hjælpe Danmark så skånsomt som muligt gennem krisen. Nu er tiden kommet til også igen at se fremad. Væksten er ikke alene gået i stå, den er også slået tilbage. Derfor er det vigtigt, at vi fra statens side hurtigt får gang i nye projekter, der kan skabe og understøtte ny vækst, beskæftigelse og udvikling. I Venstre har vi nu meldt ud og opfordret til forhandlinger om igangsættelse af infrastruktur- og trafikprojekter. Det sydfynske trafikprojekt ”Fra Omvej til Genvej” skal på dagsordenen i Folketinget nu og sammen med Lolland/Falster dermed skabe hurtigere trafikkorridor fra Sydfyn til Femernforbindelsen, som forventes at komme om nogle år. Her på den sydfynske side handler det om en ny omfartsvej på Tåsinge, og på Lolland-siden om en fremskudt færgehavn. Projektet vil give øget og hurtigere fremkommelighed. På den måde vil projektet medvirke til at gøre Svendborg, Langeland og hele det sydfynske område attraktivt at investere i som virksomhed og samtidig styrke bosætningen. Allerede i disse år inden Femernforbindelsen er etableret, mærker man tydeligt, at trafikmængden øges hen over Tåsinge og Langeland. Derfor skal dette vigtige trafikprojekt på dagsordenen nu. Samtidig udestår der også investeringer i at færdiggøre investeringer i støjskærme fra Svendborgmotorvejen og et stykke frem mod Svendborgsund. En del er lavet. Det resterende bør sættes i gang nu. Og det er ligetil at gå i gang med nu. Helt oplagt er det naturligvis også nu at få sat gang i cykelstiprojektet fra Ollerup til Svendborg. Nu har staten chancen for at gå foran og give et projektet et godt startskud. Lad os komme i gang. Kære regering. Sæt infrastrukturplan på dagsordenen nu, og indkald til forhandlinger. Sæt disse sydfynske trafikprojekter på planen. Der er behov for det.

Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce