Annonce
Debat

Min Mening: Det er sundt at få et grineflip

Det er lang tid siden, jeg sidste har haft sådan en grinetur. Næste morgen spurgte flere af veninderne, hvad det var der var så sjovt i går. Og jeg kvitterede med spørgsmålet om, hvornår de sidste havde haft sådan en omgang grin?

Jeg har netop været sammen med nogle gamle veninder ude at spise, hygge i sommerhus, med ild i brændeovnen og en enkelt overnatning. Og så sker det, inde på værelset hvor jeg en veninde skal sove, at jeg begynder at grine. Jeg kan faktisk ikke huske af hvad ... men så begynder hun også at grine, og det udvikler sig til et regulært grineflip, hvor vi griner og griner, så jeg må hive efter vejret indimellem grineriet.

Da jeg får hold på mig selv igen, ligger jeg og kigger op i luften, glad - lettet, bare helt forløsende.

Det er lang tid siden, jeg sidste har haft sådan en grinetur. Næste morgen spurgte flere af veninderne, hvad det var der var så sjovt i går. Og jeg kvitterede med spørgsmålet om, hvornår de sidste havde haft sådan en omgang grin?

En nævnte en grinetur, men som lå flere år tilbage. En anden veninde fortalte om hendes sidste grinetur. Hun var i kirke med hendes mand, og i slutningen af gudstjenesten er der altergang. Der er mange i kirken denne søndag, og kirketjeneren skal ud med brugte bægre for at få plads til de nye. Imens han går med bakken med de brugte bægre, ser han desværre ikke tæppehjørnet som vipper lidt op fra gulvet, og derfor næsten snubler han med bakke.

"Foran mig ser jeg med det samme klippet fra"90 år fødselsdagen", som vises hvert nytår. Det var præcis den samme scene som blev udspillet i kirken den dag, og min mand og jeg kunne simpelthen ikke lade være med at grine."

Hun fortalte videre, at hun bed sig selv hårdt i hånden i et forsøg på at tage sig sammen og stoppe med grineriet. En lidt uheldig episode, men samtidig meget uskyldig.

Mange af os har set klippet, hvor Mette Frederiksen får grineflip i Folketinget, imens hun står på talerstolen og fortæller om kamelen Ali. Hvor er det dog skønt at se, at voksne og alvorlige mennesker også kan blive revet med ind i latterens univers.

Jeg har efterfølgende læst, at netop det klip, hvor store dele af den danske regering flækker i grin, mange steder har vagt beundring og generel forundring. For eksempel i Kina har de haft svært ved at forstå, at det virkelig kan passe, at det er de ledende danske politikere, som sådan kan stå og grine offentligt. Hvilket man egentlig godt kan forstå, når man ser på en kinesisk politiker. For mere udtryksløse ansigter skal man lede længe efter.

Griner vi egentlig nok? Jeg gør vist ikke, men hvordan ændrer jeg det? Jeg kan selvfølgelig bruge mere tid sammen med mine tossede veninder, men er der mon andet?

Hvis man søger på nettet, kan man finde mange tilbud på latterkurser, om det er med "latterkongen" eller på grinerum.dk. Og det bedste ved skønne grin er, at det faktisk er rigtig sundt. Vidste du, at 10 minutters latter har sammen effekt på hjerte og lunger som 30 minutters jogging. Og at det får blodtrykket til at falde? Jo, lad os grine noget mere - ikke ad hinanden, men med hinanden.

Margit Ambrosen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce