Annonce
Svendborg

Min Købmand i Gudme har røde tal: - Vi er ovenud lykkelige

Gudme-købmand Martin Pellegård er ikke bare nærmest lykkelig, men ovenud lykkelig på trods af, at der er røde tal i butikkens første regnskab. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Selskabet bag Min Købmand i Gudme har præsenteret det første regnskab, siden butikken genopstod af asken i oktober 2018, og tallene på bundlinjen er røde. Alligevel er købmanden tilfreds, og han garanterer sorte tal i næste regnskab.
Annonce

Gudme: En mand kan godt se rødt og lyst på tingene på samme tid, og det er præcis, hvad den ansvarlige for Købmanden i Gudme, Martin Pellegård, gør.

Selskabet Gudme Købmandsbutik ApS, som står bag butikken i Vestergade, har aflagt regnskab for første gang siden genopstandelsen i oktober 2018, og det giver ikke umiddelbart anledning til at danse på disken.

På bundlinjen i regnskabet, som dækker sidste kvartal af 2018 og hele 2019 og er blevet forsinket på grund af covid-19-pandemien, står et minus på 114.000 kroner før skat.

Alligevel er Martin Pellegård i fint humør, da vi fanger ham på telefonen.

- Resultatet er som forventet. Vi er ovenud lykkelige, siger købmanden.

Annonce

Omsætningen manglede

Selv kom Martin Pellegård til i juli 2019 på et tidspunkt, hvor forretningen havde kørt i ni måneder, og på det tidspunkt var den udfordret.

- Årsagen var helt lavpraktisk. Der skal omsætning til at tjene penge, men den manglede, siger købmanden, der vurderer, at det så ganske sort ud.


Det ser forrygende ud, og jeg tør godt garantere, at 2020-regnskabet vil vise et plus

Martin Pellegård, købmand, Min Købmand i Gudme.


- Det lugtede meget af, at vi ikke ville få hele kalenderåret 2020 med. At vi ville være nødt til at dreje nøglen i løbet af året, hvis vi ikke fik hævet omsætningen. Så det var mit primære mål, siger Martin Pellegård.

Annonce

Fremgang

Missionen har foreløbig været en succes, oplyser han.

Butikken omsatte for 13,5 millioner kroner inklusiv moms i kalenderåret 2019, hvilket ikke er voldsomt prangende for en dagligvareforretning, men 2020 har budt på fine ting.

- Da jeg tjekkede for fire dage siden, havde vi allerede nået hele sidste års omsætning. Så vi krydser fingre for, at vi når op på 15-15,5 millioner kroner i år, og dermed har vi en omsætning, som vi er tilfredse med. Selv om man selvfølgelig altid godt vil have mere, siger Martin Pellegård. Som ikke er bleg for at lægge hovedet på blokken.

- Det ser forrygende ud, og jeg tør godt garantere, at 2020-regnskabet vil vise et plus, lyder det fra købmanden. Hvis indsats i øvrigt blev belønnet, da dagligvarekoncernen Dagrofa kårede ham som årets talentudvikler/talent i december 2019.

Annonce

Opstået af asken

Og så er historien bag forretningen efterhånden velkendt.

I juni 2018 gik den daværende ejer konkurs, og det så dermed ud til, at det var slut med at købe dagligvarer i Gudme.

Borgerne ville det imidlertid anderledes, og ved hjælp af borgerlån, sponsorater og anpartssalg lykkedes det at skrabe penge nok sammen til, at et nyt og borgerejet selskab kunne åbne forretningen igen. Hvilket skete fredag 5. oktober 2018 - godt tre måneder efter konkursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Ærø

Ny dagligvarebutik bekymrer købmænd på øen: Jeg forudser 12 fyringer

Annonce