Annonce
Svendborg

Millioner til projekter på Fyn: Penge til at sejle og spise i det sydfynske - og til en kæmpe kartoffelskræller

LAG SØM begaver seks projekter med i alt to millioner kroner. Der er blandt andet penge beholde og vedligeholde driften af Skonnerten Aron i Det Sydfynske Øhav. Arkivfoto
Der er både penge til Skonnerten Aron, Spisetid og til Tåsinge Grønt fra LAG SØM - Den Lokale Aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn.
Annonce

Svendborg: Penge til at beholde en sydfynske skonnert, til at styrke cateringvirksomheden Spisetid og til at købe en kæmpe kartoffelskræller til Tåsinge Grønt. Det er blandt andet resultatet af de seneste investeringer fra LAG SØM.

Bestyrelsen for LAG SØM har uddelt to millioner kroner til projekter, og denne gang kan seks ansøgere se frem til at kunne føre deres projektidé ud i livet med støtte fra foreningen.

- Fælles for dem er fokus på lokale styrker – om det er kultur, natur eller den gode smag, siger Inge Skelgaard, der er formand for LAG SØM, ifølge en pressemeddelelse.

Tre af projekterne har rødder i det sydfynske – blandt andet Skonnerten Aron, der får 400.000 kroner fra foreningen.

- Skonnerten Aron er udbudt til salg og Gorm Bødker og Helene Moodie vil gerne sikre, at både kulturarv og at jobbene i tilknytning til skibet forbliver på sydfynske hænder. Den var LAG SØM med på og glæder sig over, at der fortsat vil være togter af den lærerige og grønne slags i især Det Sydfynske Øhav.

- Der tilbydes nemlig en attraktiv ferieform for både familier, vennegrupper og enlige rejsende, der peger ind i tidens tendenser, og de lokale faciliteter og producenter fremhæves og understøttes. Ombord finder man nærvær, tid til fordybelse, men også fællesskab og store naturoplevelser, lyder det i pressemeddelelsen.

Annonce

Spiselig kultur

Også virksomheden Spisetid, der har kokken Jakob Hirsch i spidsen, bliver begavet med 385.000 kroner.

- Hos Spisetid formidler de også kultur, men af den spiselige slags. Virksomheden har konstant vokseværk og vil nu gerne etablere sig i egne lokaler i det gamle røgeri på Jessens Mole. Her vil man levere catering og oplevelser på højt niveau med fokus på lokale fødevarer og samarbejde med lokale producenter, lyder det fra foreningen.

LAG SØM giver 350.000 kroner til Tåsinge Grønt, der skal gå til en ny, topmoderne kartoffelskræller.

- Også hos Tåsinge Grønt er kvalitet og lokal produktion vigtige parametre. LAG SØM støtter etablering af en ny skrællelinje, der sikrer skånsom skrælning, lavt vandforbrug og 100 procent udnyttelse af kartoflen, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Corona-eksperten: Sådan kan vaccinen komme til at ændre din hverdag

Annonce