Annonce
Fyn

Millioner til de mindste: - Pengene skal direkte ud til institutionerne

Der er mere personale på vej til de mindste i landets institutioner. Også i Middelfart Kommune vil der blive ansat mere personale. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Millionbeløb fra Christiansborg er øremærket til mere personale i daginstitutionerne. Hvordan pengene mere præcist skal fordeles vil lokale politikere se på i nær fremtid.

Nordvestfyn: Mandag modtog både børn, deres forældre og kommunernes politikere den gode nyhed, at regeringen i samarbejde med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet fordeler 500 millioner kroner ud over hele landet.

Det betyder, at Middelfart Kommune får tre millioner kroner til at drysse ud over kommunens børneinstitutioner.

Hos Børn, Kultur- og Fritidsudvalget er det en god nyhed, fortæller medlem af udvalget, Steffen Daugaard (DF). Det er dog stadig for tidligt for ham at udtale sig om, hvordan pengene skal fordeles, men han har nogle tanker om, hvor pengene skal lande henne.

- De skal ud, hvor det kniber mest. Det kan være, at man mangler personale, at man er ramt af sygdom eller noget andet. Vi er nødt til at kigge på alle institutionerne, men også på de steder, hvor de er mest trængt, siger han.

Regnestykke med modifikationer

Hos Forældreforeningen i Middelfart Kommune er talsperson Maria Lund Nielsen også glad for, at længere tids opråb nu er blevet hørt. Hun synes, at uddelingen af pengene er en god ting "i mangel af bedre".

- Det er svært at se, hvordan de penge skal kunne mærkes ude i institutionene. Det kommer jo an på, hvordan vores kommune vælger, at de skal fordeles, siger hun.

Hun og Forældreforeningen mener, at pengene skal divideres ud på alle børn i kommunen under fem år, så alle børn tilgodeses lige meget, og at det skal være op til de enkelte institutioner at råde over, hvor der skal ansættes personale.

På papiret ser det ud som om, at Middelfart nærmer sig normeringerne på børneområdet, men det er alligevel et regnestykke med modifikationer, for alt personale i en daginstitution er regnet med i den ligning.

- Det kan godt være, at madmor kan hjælpe med at få pudset næse på et barn, men det gør hende ikke til pædagogisk personale. Det synes jeg er skævt, og vi trænger til en ny definition på det, siger Steffen Daugaard.

Annonce

Fordelingsmodel

Udvalgsformand for Børn, Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Vigsø (A), har allerede en idé om, hvordan forløbet vil blive:

- Jeg vil blive meget overrasket, hvis ikke pengene gik direkte ud til institutionerne til flere varme hænder. Så må de selv bestemme, hvad der skal ske. Om nogle pædagoger skal gå op eller ned i tid, eller om man vil ansætte mere personale. Til udvalgtmødes i marts vil vi lave et udspil på, hvordan pengene skal fordeles, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce