Annonce
Søsiden

Milliardær-yacht i Svendborg: Den har sin egen ubåd på fordækket

Luksusyachten Dr. No ved Frederiksøen i Svendborg er i følge Koøjets oplysninger senest solgt for omkring 24 mio. kroner - incl. ubåd. Udbudprisen var godt seks mio. kroner højere. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Lysegrå motoryacht vækker opsigt ved Frederiksøen. Dr. No blev oprindelig bygget som sejlende skole for japanske fiskere.

SVENDBORG: I Middelhavets rigmandshavne ville den næppe vække opsigt. Anderledes i Svendborg, hvor længerevarende anløb af luksusyachter hører til sjældenhederne.

Den 37 meter lange yacht bærer navnet Dr. No. Kendere af James Bond vil vide, at det er en titel på en roman af Ian Fleming. ”Dr. No” blev filmatiseret i 1962 som den første Agent 007-film og fik den danske titel ”Mission Drab”.

Dr. No - luksusyachten - er på værftsbesøg i Svendborg. Tidligere har den været i flydedok hos J. Ring-Andersen på Frederiksøen. Nu arbejdes der på Dr. No langs kaj.

Dr. No er bygget på Narasaki Zosen-værftet i Japan i 1995 som skoleskib for fiskere. I 2011 gennemgik den på HYS Yachts på Filippinerne en omfattende konvertering til legetøj for den amerikanske rigmand Thomas Perkins. Han tjente milliarder af dollars gennem bl. a. topposter i computerfirmaet HP og mediekoncernen Murdoch.

Perkins, der døde som 88-årig i 2016, var gennem tre år også ejer af verdens største lystyacht, den 88 meter lange, tremastede Maltese Falcon.

Efter Perkins død blev Dr. No solgt til en "anonym" privatmand og er i dag hjemmehørende på Marshall Øerne.

Dr. No har selvfølgelig den luksus, rigmænd i superligaen kan fordre. Foruden ejer-kahyt på 30 kvadratmeter er der fem gæste-kabiner. Besætningen mønstrer fire mand.

Hvad der gør Dr. No til noget specielt er, at Tom Perkins fik den udstyret med en tomands-ubåd til opdagelsestogter. Dykkedybde: Op til 300 meter. Perkins nåede bl. a. at ubåds-dykke ved Papua Ny Guinea, Ny Caledonien og Tonga. Mini-ubåden har sin base på fordækket.

Når Dr. No, der lå i København, kom til Svendborg skyldes det, at det var mest praktisk for Sune Nøttrup fra Odense. Hans marine-firma har udført en del af arbejdet om bord:

- Jeg foreslog ejeren Svendborg. Nu er jeg færdig med mit arbejde på den, og nogle andre igang, siger Sune Nøttrup til Koøjet.

Dr. No har sit navn fra James Bond-universet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Under denne presenning på fordækket opbevares en ubåd til to personer. Ubåden søsættes ved hjælp af en hydraulisk kran - se de næste billeder. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Dr. No's ubåd af typen Deepfligt Super Falcon under håndtering af fordækkets kran. Foto: Deepflight
Dr. No's ubåd kan sejle omkring seks knob nede i dybet. Foto: Deepflight / Francesca Truter
Ubåden Deepflight Super Falcon er et stykke seriøst rigmands-legetøj anskaffet af Dr. No's tidligere ejer, den amerikanske multimilliardær Tom Perkins. Foto: Deepflight
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brolukning på Thurø: Turisterhvervet på øen er målløse

Svendborg

Politikere om lukning af Thurø-dæmningen: Det er surt, men nødvendigt

Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

Annonce