Annonce
Søsiden

Milliardær-yacht i Svendborg: Den har sin egen ubåd på fordækket

Luksusyachten Dr. No ved Frederiksøen i Svendborg er i følge Koøjets oplysninger senest solgt for omkring 24 mio. kroner - incl. ubåd. Udbudprisen var godt seks mio. kroner højere. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Lysegrå motoryacht vækker opsigt ved Frederiksøen. Dr. No blev oprindelig bygget som sejlende skole for japanske fiskere.

SVENDBORG: I Middelhavets rigmandshavne ville den næppe vække opsigt. Anderledes i Svendborg, hvor længerevarende anløb af luksusyachter hører til sjældenhederne.

Den 37 meter lange yacht bærer navnet Dr. No. Kendere af James Bond vil vide, at det er en titel på en roman af Ian Fleming. ”Dr. No” blev filmatiseret i 1962 som den første Agent 007-film og fik den danske titel ”Mission Drab”.

Dr. No - luksusyachten - er på værftsbesøg i Svendborg. Tidligere har den været i flydedok hos J. Ring-Andersen på Frederiksøen. Nu arbejdes der på Dr. No langs kaj.

Dr. No er bygget på Narasaki Zosen-værftet i Japan i 1995 som skoleskib for fiskere. I 2011 gennemgik den på HYS Yachts på Filippinerne en omfattende konvertering til legetøj for den amerikanske rigmand Thomas Perkins. Han tjente milliarder af dollars gennem bl. a. topposter i computerfirmaet HP og mediekoncernen Murdoch.

Perkins, der døde som 88-årig i 2016, var gennem tre år også ejer af verdens største lystyacht, den 88 meter lange, tremastede Maltese Falcon.

Efter Perkins død blev Dr. No solgt til en "anonym" privatmand og er i dag hjemmehørende på Marshall Øerne.

Dr. No har selvfølgelig den luksus, rigmænd i superligaen kan fordre. Foruden ejer-kahyt på 30 kvadratmeter er der fem gæste-kabiner. Besætningen mønstrer fire mand.

Hvad der gør Dr. No til noget specielt er, at Tom Perkins fik den udstyret med en tomands-ubåd til opdagelsestogter. Dykkedybde: Op til 300 meter. Perkins nåede bl. a. at ubåds-dykke ved Papua Ny Guinea, Ny Caledonien og Tonga. Mini-ubåden har sin base på fordækket.

Når Dr. No, der lå i København, kom til Svendborg skyldes det, at det var mest praktisk for Sune Nøttrup fra Odense. Hans marine-firma har udført en del af arbejdet om bord:

- Jeg foreslog ejeren Svendborg. Nu er jeg færdig med mit arbejde på den, og nogle andre igang, siger Sune Nøttrup til Koøjet.

Annonce
Dr. No har sit navn fra James Bond-universet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Under denne presenning på fordækket opbevares en ubåd til to personer. Ubåden søsættes ved hjælp af en hydraulisk kran - se de næste billeder. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Dr. No's ubåd af typen Deepfligt Super Falcon under håndtering af fordækkets kran. Foto: Deepflight
Dr. No's ubåd kan sejle omkring seks knob nede i dybet. Foto: Deepflight / Francesca Truter
Ubåden Deepflight Super Falcon er et stykke seriøst rigmands-legetøj anskaffet af Dr. No's tidligere ejer, den amerikanske multimilliardær Tom Perkins. Foto: Deepflight
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lykken findes ikke i en flot figur

I en tid, hvor fikseringen på kroppe, næppe har været større, sætter en person som Kate Hansen tingene i perspektiv. Hun vender diskussionen om skønhedsidealer og livsglæde på hovedet og tilføjer debatten et perspektiv, der handler om psykisk trivsel. De fleste mennesker vil nok tro, at fordi hun har smidt 100 kilo og nu passer tøjstørrelse 36, så bør hun også være blevet et lykkeligere menneske. Sådan ser virkeligheden bare ikke ud. Hun har ikke fundet sig til rette i den på det nærmeste helt nye krop, hun efter 20 måneders meget målrettet arbejde, har givet sig selv. Det har sat spor oppe i hovedet på hende, fordi hun ikke har kunnet følge med mentalt, og fordi hun har svært ved at stoppe vægttabet. Hun har ganske enkelt været så stålsat i sin mission og effektiv i sit vægttab, at hun helt har overset den side af sagen, der ikke handler om kalorier og forbrænding. Det er tæt på at være et tabu, at man kan være blive ramt mentalt, når man smider nogle overflødige kilo. Når man er ung og slank, burde den mentale vægt også være blevet lettere. Sådan er det bare ikke nødvendigvis. Lykken er ikke nødvendigvis at være slank. Lykken er at trives i det legeme, man har. At Kate Hansen lige præcis har sat ord på, at lykken ikke er gjort ved, at hun er blevet slank, er interessant. Og følelserne, hun forklarer, er tankevækkende. Hun var faktisk gladere, da hun var overvægtig. Hun synes på ingen måde, hun har krydset en målstreg. Hun har faktisk svært ved at se målstregen i horisonten. Hun ved godt, hvad der kræves af hende for at nå i mål, men der er nogle store forhindringer, hun skal forcere på vejen dertil. Det er stærkt af hende, at hun står frem og fortæller om det, og at hun på den måde åbner en debat i et samfund, hvor netop vores psykiske habitus er under stort pres. Hun nuancerer synet på vægttab og behovet for, at vi set ud fra et normset og et samfundsøkonomisk perspektiv skal sikre, at der ikke er for mange kilo på sidebenene. Bevares, det giver god mening, at legemet holdes sundt, men hvis hovedet ikke er sundt, er det jo underordnet, om vi kan passe en størrelse 36, eller det er størrelse 50, vi skal gå efter. Kate Hansen har sat ord på, at der også kan være en bagside af medaljen, når man med en voldsom stædighed og indædt vilje insisterer på at få et sundt legeme. Den bagside kan hun selvfølgelig få hjælp til at håndtere, men det er både godt og væsentligt, at vi bliver gjort opmærksom på, at lykken ikke alene kan findes i en flot figur. Der skal meget mere til. Hun har lidt svært ved at tage imod roserne for den flotte kamp mod overvægten, men hun må nok regne med, at rosen ikke bare sådan lige stopper. Det er der heller ingen grund til. Både fordi hun er kommet et stykke tættere på sit mål, men også fordi hun fortæller sin historie og bidrager til at nedbryde et tabu.

Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Annonce