Annonce
Svendborg

Midt under kurset gik alarmen: Dennis kastede sig ud i bilen og reddede en mands liv

Dennis A. Jørgensen reddede tirsdag morgen en svendborgensers, da han var på kursus på Hotel Christiansminde. Dennis A. Jørgensen bor på Solrød Strand og er formand for HK Trafik og Jernbane. Han stiller op til regionsrådet i Region Sjælland for Socialdemokratiet. Foto: Privat/Gina Ryen
Dennis A. Jørgensen var egentlig bare på kursus i Svendborg, da hans hjertestarter-app pludselig begyndte at ringe tirsdag morgen. En time senere havde han reddet en mands liv. Trygfonden har siden lørdag 2000 fået nye hjerteløbere, efter at fodboldspilleren Christian Eriksen kollapsede i Parken.

Svendborg: Blot to og et halvt døgn efter at fodboldspilleren Christian Eriksen kollapsede foran hele nationen i Parken, stod Dennis A. Jørgensen overfor en lignende ulykke i Svendborg.

Den 53-årige formand for HK Trafik og Jernbane var på kursus på Hotel Christiansminde, da hans hjerteløber-app pludselig begyndte at kime tirsdag morgen klokken 8.30.

- Jeg tænkte, at det var da lige godt pokkers, for jeg var sikker på, at jeg havde sat min telefon på lydløs. Men så kunne jeg se, at det var hjerteløber-appen, som var begyndt at ringe. Jeg kunne se, at adressen var tæt på Christiansminde, og så fik jeg ellers rejst mig meget hurtigt og løbet ud til bilen, forklarer Dennis A. Jørgensen, som er opvokset i Svendborg, men som flyttede fra byen i begyndelsen af 1980'erne.

Annonce

- Selvom jeg er fra Svendborg, så har jeg ikke længere helt styr på vejene, så en af de andre kursister tilbød at køre med, så hun kunne guide mig hen til adressen, fortæller Dennis A. Jørgensen.

Som hjerteløber har han tavshedspligt, og han kan derfor ikke fortælle noget om selve hændelsen. Avisen erfarer dog, at personen, som blev ramt af hjertestop, var en ældre mand, og at det lykkedes Dennis A. Jørgensen at genoplive ham med hjertemassage og kunstigt åndedræt.

- Det gik hurtigt, og det gik heldigvis godt. En time senere var vi tilbage på hotellet, hvor vi fik et bifald fra de andre kursister, fortæller Dennis A. Jørgensen, der var nødt at sunde sig ovenpå oplevelsen, inden han kunne genoptage kurset.

Måtte lige hilse på mor

- Jeg gik ikke direkte tilbage til kurset. Jeg måtte lige have mig en kop kaffe, og jeg gik ud på terrassen og kiggede ud over sundet. Sidste år dryssede vi min mors aske ud over sundet, så jeg måtte lige ud og hilse på hende, siger han.

Han opfordrer danskerne til at melde sig som hjerteløbere.

- Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er flere, der bliver hjerteløbere. Det drejer sig om et kursus på fire timer, og så kan man redde liv, forklarer han.

Han får årligt genopfrisket sit førstehjælpskursus, fordi han er racemarshall ved forskellige cykelløb rundt om i landet. Racemarshall er en slags samarit, som kører på motorcykel under cykelløbet og holder øje med, om alt går, som det skal. Hvis nogen behøver hjælp, er racemarshallen en af de første på pletten.

- Jeg har også selv haft hjertestop tæt inde på livet, da min søster for syv-otte år siden faldt om med et hjertestop. Hun er blevet lam i den ene side og kan ikke tale, men hvis hun ikke havde fået hjælp med det samme, ville hun ikke have været her i dag, siger Dennis A. Jørgensen, som  var på Hotel Christiansminde for at følge et kursus om politik. Han stiller op til regionsrådsvalget i Region Sjælland for Socialdemokratiet.

Annonce

2000 flere tilmeldinger

Trygfonden står bag hjerteløberordningen, som Dennis A. Jørgensen er medlem af. Ordningen har fået en markant stigning af medlemmer efter Christians Eriksens kollaps i Parken i lørdags.

- Vi har fået cirka 2000 flere hjerteløbere efter hændelsen i lørdags. Vi er meget rørte over, at så mange mennesker er blevet berørt over det, de så i Parken. Det har tydeligvis fået dem til at reflektere over, om de kan blive hjerteløbere. Vi synes, at det er fantastisk, at så mange har tilsluttet sig ordningen, for jo flere hjerteløbere, jo flere reddede menneskeliv, siger Grethe Thomas, som er projektchef hos Trygfonden.

Hun forklarer, at det ikke er et krav, at man har førstehjælpskursus, for at man kan blive en del af hjerteløberordningen.

- For at blive en del af ordningen, skal man være fyldt 18 år, og så anbefaler vi, at man har et hjerte-lunge-redderkursus. Og så skal man selvfølgelig føle sig kvalificeret og kompetent til at være hjerteløber. Det vil sige, at man skal være sikker på sin hjerte-lunge-redning, og dernæst skal man også føle sig som et robust menneske, forklarer hun.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Svendborg Efterskole huser veteranbørn: Sommerlejren giver dem ro i hverdagen

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nogle dage er her frit lejde, andre dage koster det en plovmand: Bøderegn på tom kommunal græsplæne

Langeland For abonnenter

Lohals Havn trives i bedste velgående: - Det er et ovenud tilfredsstillende resultat

Navne

Jesper Skovhus stiller op til valg: Lige nu bliver Langeland afviklet i stedet for udviklet

Svendborg

Verdensmester i badminton spiller nu tennis i Svendborg

Ærø For abonnenter

Udsigten skifter ejer: Hotellet skal udvides

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Søsiden

Delle i hopla: Sejlere får en mulepose i køjesækken

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Psykolog om dødssyge Marcos sidste tid: Kommunen bør gentænke beslutning - og det skal være nu

Fyn For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Svendborg

Bjæf og knurren i hundeforening: Instruktører kapper hundesnoren og danner ny forening

Kultur For abonnenter

På Sydfyn blomstrer musikken: Tom Bjerg mener at musikmiljøet er stærkere end Københavns

Langeland

78-årig ville køre hjem: Borgere holdt fuld kvinde tilbage

Annonce