Annonce
Faaborg-Midtfyn

Midt i en Lyngvildtid: Spændende kirkevalg i Faaborg

Selv om Jim Lyngvilds billeder er pillet ned og lagt på depot, kommer de formentlig til at præge debatten, når der tirsdag er valg til menighedsrådet i Faaborg Kirke. Arkivfoto: Palle Søby
Lyngvilds billeder har skærpet interessen for kirkeligt arbejde i Faaborg, og der ventes stort fremmøde til menighedsrådsvalget i Faaborg Kirke tirsdag aften. 13 sognebørn har allerede meldt deres kandidatur.
Annonce

Faaborg: Hvis du er et af de 4374 stemmeberettigede sognebørn i Faaborg, og hvis du vil have indflydelse på, hvem der skal sidde i menighedsrådet i Faaborg de næste fire år, er det i Faaborg Kirke tirsdag 15. september klokken 19, det foregår.

For første gang skal en ny valgprocedure stå sin prøve. Hvor menighedsrådsvalg tidligere foregik på nogenlunde samme måde som valg til kommunalbestyrelsen, vil det tirsdag mere komme til at ligne en generalforsamling i en forening.

Og det bliver et valg, der tager afsæt i den debat, der sommeren igennem har været om udstillingen af Jim Lyngvilds store billeder. Mange har også haft en mening om menighedsrådets flertalsbeslutning om at takke nej til at overtage ejerskabet til billederne.

Med et nyvalgt menighedsråd er det sidste ord måske ikke sagt i den sag.

Thomas Patrick Ingemansen, formand for Faaborg Menighedsråd, venter stort rykind i kirken, når der er menighedsrådsvalg tirsdag aften. Der er plads til 250 mennesker. Arkivfoto: Palle Søby

Med de coronabegænsninger, der er, vil der blive plads til 250 mennesker i Faaborg Kirke, fortæller menighedsrådsformand Thomas Patrick Ingemansen.

- Det er svært at spå om, hvor mange der vil møde op, men jeg kunne forestille mig, at der kommer pænt mange. Der har været en meget stor interesse for vores kirke og for vores kirkelige arbejde hen over sommeren, og der var 60 til vores orienteringsmøde i august. Men jeg tror, der kommer mange flere, siger han.

Annonce

Modlister i spil

Menighedsrådet består af 13 medlemmer, og de to præster og provsten er fødte medlemmer. Så der er 10 pladser, der skal besættes. Thomas Patrick Ingemansen forventer, at der bliver kampvalg.


Det er svært at spå om, hvor mange der vil møde op, men jeg kunne forestille mig, at der kommer pænt mange.

Thomas Patrick Ingemansen, formand for menighedsrådet i Faaborg


- Jeg har foreløbig tilkendegivelser fra 13, der ønsker at stille op, men jeg tænker, at der også er nogen, der melder sig som kandidater på selve dagen, siger han.

Når alle kandidater har præsenteret sig selv, og kandidatlisten er klar, vil der i løbet af aftenen blive holdt en hemmelig afstemning. De 10, der får flest stemmer, udgør så i princippet menighedsrådet.

Men - og der er et stort men.

Er der blot én, der ikke er tilfreds med dem, der er blevet valgt ind, kan vedkommende kræve et ordinært valg, hvor der bliver sat en hel dag af til valghandlingen ligesom tidligere.

Thomas Patrick Ingemansen forklarer:

- Hvis nu nummer 11 på listen f.eks. ikke er tilfreds med valget, så kan vedkommende lave en modliste (med 10 stillere, red.), der skal indleveres til kirkekontoret fra 16. september frem til 13. oktober. Kommer der bare én modliste, så udløser det et valg, siger han.

Dette valg vil så foregå 17. november fra klokken 09.00 til 20.00.

I givet fald står det de 10, der vælges ind tirsdag, frit for hvilken liste, de ønsker at stille op på, og de kan også efterfølgende vælge at trække sig.

Seks af medlemmerne i det eksisterende menighedsråd genopstiller.

Menighedsrådsvalget 2020 i Faaborg forventes at være afviklet omkring klokken 22.00

Menighedsrådsvalg 2020 i Faaborg

Der er i alt 5044 sognebørn i Faaborg - heraf er de 4374 stemmeberettigede.

Stemmeberettigede er medlemmer af Folkekirken over 18 år.

Advokat Jes Lykke Gregersen vil blive indstillet af menighedsrådet til at styre slagets gang som ordstyrer.

Alle er velkomne til at overvære valget, men det er kun de registrerede sognebørn, der har tale- og stemmeret denne aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

DF-ledelse uforstående over for kritik

Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce