Annonce
Sport

Middelfart kastet ud i formstærkt opgør

Matthias Præst (nr.8) og Nicolai Frederiksen (nr.9) skal igen spille på kunstgræs 2. påskedag på Middelfarts eget anlæg. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Middelfart skal fortsætte kampen om 1. division i opgør mod Brabrand, der er mindst lige så godt kørende som bæltbyens mandskab i 2. division.

FODBOLD: Middelfart er kommet forrygende fra start i foråret efter et noget vaklende efterår og vil gøre alt for at sikre sig en plads i den nye 1. division, der fra sommer af bliver landets tredjebedste række.

Bæltbyen har i virkeligheden ambitioner om NordicBet-ligaen, men der mangler en fem-syv point i øjeblikket for at nå de fire øverste tophold, der ligger meget tæt i 2. division.

Gæsterne på kunstgræsset på bane 3 ved Færøvej 54 er Brabrand, der er mindst lige så formstærkt som hjemmeholdet. Forstads-aarhusianerne havde en udsat kamp, og har nu fået ti point i tre kampe og spillet de tre sidste kampe til nul.

Opgøret kl. 14 er en benhård kamp om at placere sig på den rigtige side af top 6-stregen, hvor holdene til næste års tredjebedste række skilles.

- Der er kun positive problemer for trænerteamet. Der er småting, men ellers er der ingen skader og karantæner, som vi ellers har været lidt ramt af i starten, siger sportschef Søren Godskesen efter søndagens formiddagstræning i noget nær stormende kuling.

I modsætning til Dalum spiller Middelfart stadig på kunstgræs, men håber at blive klar på stadion ved Adlerhusvej til netop kampen mod Dalum den 17. april.

- Det er en luksus for trænerne at have alle mand klar og der vil være dygtige spillere, som ikke kommer med i 18-mandstruppen. Det er er rigtigt, at der har været større fokus på vores defensiv og der er generelt blevet en fælles forståelse for, at man spiller som et hold. I den her række med så mange gode hold, er der ikke råd til, at nogen på holdet springer over, fastslår Søren Godskesen.

- Vi har fået fuld plade i de første tre kampe, men de andre hold omkring os vinder også og sågar dem i bunden rører på sig. Hvis vi dummer os, så sætter vi omgående den gode start over styr. Men vi har fået et andet udtryk, og det klæder os. Det er også sjældent kedeligt, når man vinder kampe, tilføjer sportschefen før kampen, der starter kl. 14 uden tilskuere.

- Men Brabrand er godt kørende, selv om de mistede et par profiler før foråret og topper vel formbarometret for de sidste fem kampe. Der er generelt ikke kampe mod hold, der er slået op i banen, fordi alle i rækken har noget at spille for, fastslår Søren Godskesen.

Annonce

Dalum skal den rigtige vej

Dalums nye træner Nicolai Friborg Johansen og hans mandskab skal efter tre nederlag i træk kigge begge vejen i rækken. Holdet er dumpet ned i den zone, der giver adgang til den kommende sæsons fjerdebedste række - 2. division. Men Dalum kan med en hjemmesejr i dag mod Aarhus Fremad sparke sig tilbage i kampen om at kvalificere sig til 1. division.

"I de seneste tre kampe må vi være ærlige at sige, at spillet ikke har fungeret 100 procent i hele kampe, der har været perioder, også senest mod stærke Thisted, hvor spillet flød fint og Dalum sad godt på spillet. Der har dog også været svære perioder, hvor specielt anden- og tredjebolde for ofte blev tabt, hvilket har betydet at spillet har været for presset og kampene er blevet spillet på modstandernes præmisser.

Grundlæggende har Dalum spillerne jo ikke mistet niveau siden den flotte Frem-kamp, så det bør også her være et spørgsmål om tid før lykken vender igen. Der er derfor ingen tvivl om at kampen mod Aarhus Fremad er yderst vigtig for hjemmeholdet, hvor et nyt nederlag vil sende Dalum lidt tæt på den kedelige streg, men hvor en sejr vil give Dalum en fin udgangsposition for den resterende del af sæsonen. De fleste kan derfor nok leve med en ”grim” kamp bare Dalum IF vinder mod Aarhus Fremad.", fastslår Dalum IF på hjemmesiden.

Dalum er nu tilbage på Dalum Stadions naturgræs og her har Dalum ofte afgjort kampe i de døende minutter.

Annonce

Svært for Svendborg-Oure

SfB-Oure får sværere og sværere ved at undgå nedrykning til Danmarksserien, som fra næste sæson er landets femtehøjeste række.

SfB-Oure spillede en fin kamp mod B93 i det omvendte opgør i København, fordi sydfynboernes pasningsspil passede fint mod Østebro-drengene, der dog er kæmpefavorit i på Hellegårdsvej kl. 13.00.

Sydfynboerne har i de seneste 12 kampe kun høstet to point i to uafgjorte kampe, og det begynder at knibe, hvis SfB-Oure skal hente de 12 points forskel, der er op til den streg, der kan sikre divisionsfodbold i Fyns næststørste by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Klumme: What matters most?

Svendborg

Lægger op til kompromis: Udvalgsformand vil give opsagte bådejere to års opsigelse

Annonce