Annonce
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Kasper Hasse er køkkenchef på Falsled Kro, der flere år i træk har været omtalt som en af de fynske restauranter, der har gjort sig fortjent til en Michelin-stjerne. Men det bliver heller ikke i år, den hæder overgår restauranten. Arkivfoto: Kim Rune
Uddelingen af de eftertragtede Michelin-stjerner blev endnu engang en flad omgang set med fynske briller

Det blev heller ikke i år, de fynske håb om at få en af de eftertragtede Michelinstjerner blev indfriet.

Norske Trondheim lagde by til årets uddeling, men de habitklædte franske Michelin-værter havde ikke stjerner med til hverken Falsled Kro, Thomas Pasfall i Odense eller Nyborgs restaurant Lieffroy, som er de tre fynske restauranter, der gang på gang har været nævnt som oplagte fynske kandidater til en Michelin-stjerne.

- Falsled Kro og Lieffroy på Fyn er så ubetinget klar til at få stjerner og har været det længe, har det blandt andet lydt fra Jesper Uhrup, madanmelder og chefredaktør på magasinet Gastro.

Annonce

Fra nul til to

I alt syv restauranter i de nordiske lande kom med på Michelins tavle med én stjerne, og især de norske værter trak stikket hjem. Hele fire norske restauranter løb med en stjerne, mens Sverige, Finland og Island hver især fik én et-stjernet restaurant på Michelinkortet.

Danmark kan til gengæld prale af at have fået to nye to-stjernede Michelin-restauranter, og den nyetablerede Alchemist i København sprang ekstraordinært fra nul til to stjerner i ét hug og fik følgeskab af Restaurant Jordnær, Gentofte, som havde en enkelt stjerne i forvejen. På den trestjernede himmel lyser restaurant Geranium i København som eneste danske skud på Michelinhimlen - Geranium havde tre stjerner i forvejen og bevarer alle tre.

Michelin-guiden har været uddelt siden 1900 - oprindeligt for at hjælpe bilejere med at finde værksteder og benzintanke og også give dem et bud på, hvor man kunne overnatte.

Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce