Annonce
Fyn

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder pressemøde om corona-situationen i bydelen

- Vi arbejder jo ikke ret meget med tvang i den her epidemikontrol. Jeg siger bare, at vi har behov for, at alle lader sig teste, understreger statsminister Mette Frederiksen (S) i forbindelse med de høje smittetal i Vollsmose. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen (S) vil have endnu flere testet for corona i Vollsmose, hvor smittetallene er høje, og hun er parat til at se på, om myndighederne har brug for flere værktøjer for at komme smitten til livs. Borgmester indkalder til pressemøde i Vollsmose tirsdag klokken 16.30.

Odense: Den stigende corona-smitte i Vollsmose nåede tirsdag også spørgetimen på Christiansborg, hvor statsministeren svarede på spørgsmål fra partilederne.

Og Mette Frederiksen (S) gjorde det klart - både under og efter spørgetimen - at hun er bekymret for smitteudbruddet i Vollsmose.

- Det så ud som om, at det kom lidt sent i gang med testningen, og i hvert fald kan vi konstatere, at smitten har fået lov at sprede sig for meget og for hurtigt i Vollsmose, sagde hun og understregede, at alle i området skal lade sig teste - også dem, der ikke umiddelbart vil.

Annonce

- Derfor synes jeg, at vi ret hurtigt skal drøfte, om myndighederne mangler nogle værktøjer - eksempelvis til, hvis der er områder, hvor alle ikke vil lade sig teste, at man så sikrer, at dem, der ikke vil lade sig teste, faktisk bliver testet alligevel. Det vil jeg meget gerne være med til, forklarede hun under spørgetimen.

Efter spørgetimen fremhævede hun, at det ikke skal være med en direkte brug af tvang.

- Vi arbejder jo ikke ret meget med tvang i den her epidemikontrol. Jeg siger bare, at vi har behov for, at alle lader sig teste. Jeg kommer ikke med nye forslag her, men er åben for at diskutere det med Folketingets partier, sagde Mette Frederiksen:

- Jeg synes, det er rigtigt at fokusere på, hvordan vi hurtigt og effektivt kan lukke ned for lokalområder, såfremt der er meget smitte. Det gælder også i enkelte byområder.

Borgmester møder pressen

Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) ventes at forholde sig til statsministerens udmeldinger på et pressemøde i Vollsmose sent tirsdag eftermiddag.

Tirsdag er incidenstallet for Vollsmose steget til 820,3, og det svarer til, at der de seneste syv dage er konstateret 75 nye coronasmittede blandt de cirka 9000 beboere i området.

Odense Kommunes samlede incidens ligger ifølge Statens Serum Institut tirsdag på 115,1 - samme niveau som mandag - og svarer til 235 nye smittede den seneste uge.

Odenses incidenstal er det 12. højeste blandt landets 98 kommuner. Mest smitte er der lige nu i Ishøj Kommune, hvor incidensen er 345,6.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Annonce