Annonce
Langeland

Mette F: Bedre og stærkere velfærd til de ældste på Langeland

Statsminister Mette Frederiksen er vant til at holde videomøder fra sit kontor på Marienborg. Billedet her er fra et  video-møde med sine kollegaer i EU i juni, men torsdag holdt hun blandt andet videomøde med Langeland-borgmester Tonni Hansen, hvor en velfærdsaftale blev underskrevet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen og Langelands borgmester Tonni Hansen underskrev torsdag en principaftale, der betyder, at ældreområdet på Langeland i tre år skal sættes fri af statslig og kommunal regulering.
Annonce

Langeland/Marienborg: Det skulle have foregået face-to-face i statsministerens officielle embedsbolig Marienborg nord for København.

Det forhindrede corona-pandemien, men den forhindrede ikke statsminister Mette Frederiksen (S) og Langelands borgmester Tonni Hansen (SF) i at underskrive en velfærdsaftale, der gør Langeland til frikommune i tre år.

Statsministeren holdt torsdag klokken 13 et timelangt elektronisk møde med de syv borgmestre, der nu skal gøre sig fri af både statslig og kommunal regulering på tre velfærdsområdet, og i stedet kan tænke og tilrettelægge indsatserne forfra ud fra lokale ønsker og behov. Aftalen betyder, at der på ældreområdet på Langeland skal sikres mere plads til alt det, man ikke kan sætte på formel, og som handler om omsorg, nærvær og relationer i mødet med borgerne.

Det arbejde har statsministeren store forventninger til:

- Vi ønsker, at der skal være mere tid til nærhed og omsorg for vores ældre medborgere. Det får de nu på Langeland, hvor vi med tillid vil sætte handlerummet mere frit og give medarbejdere og ledere mulighed for at tænke nyt og kreativt, så de ældre får en endnu bedre hverdag, skriver Mette Frederiksen i et svar til Fyns Amts Avis efter underskrivelsen af aftalen.

- Jeg ser virkelig frem til at følge arbejdet, og jeg har høje forventninger til, at de dygtige medarbejdere med nye idéer og mulighed for nye løsninger kommer til at levere en endnu bedre og stærkere velfærd til de ældste medborgere på Langeland, skriver Mette Frederiksen.

Statsministeren lancerede forslaget om frikommuner på særlige velfærdsområder i sin åbningstale i Folketinget den 6. oktober. De seks øvrige kommuner i forsøget er Viborg og Middelfart (ældreområdet), Helsingør og Rebild (dagtilbud), Holbæk og Esbjerg (folkeskolen).


Vi ønsker, at der skal være mere tid til nærhed og omsorg for vores ældre medborgere. Det får de nu på Langeland.

Mette Frederiksen (S), statsminister


Aftalen skal nu formelt godkendes i kommunalbestyrelsen på Langeland, inden den efter planen skal træde i kraft til foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG er på corona-standby resten af ugen

Svendborg For abonnenter

Birtha og Sanne flyttede med arbejdet til Udkantsdanmark: - Heldigvis var det Svendborg og ikke Hjørring

Annonce