Annonce
Faaborg-Midtfyn

Mesterklipper: Topplacering i London-konkurrence til Midtfyns vildeste frisør

Håret skal sidde præcist, som Louise Hartmann har planlagt det til konkurrencen i London. Pressefoto.
Louise Hartmann har vundet andenpladsen i frisørkonkurrencen Britain's Best - en konkurrence, hvor der bliver jublet af vilde farver og finulige frisurer. Og med Louise er de vilde frisurer også blevet mere populære i Ringe.
Annonce

Ringe: Skal du have farvet håret blåt? Eller skal du måske have lavet sidecut, hvor du får barberet den ene side af hovedet. Hvis det er hårdrømmen, som du vil have udlevet, så ved vi godt, hvor du skal hen.

33-årige Louise Hartmann står bag frisørsalonen By Hartmann i Ringe, og hun er kendt for sine farvestrålende, alternative frisurer. De vilde farver og perfekt klippede hårgrænser skulle vise sig at kunne få et dommerpanel op af stolene. Louise Hartmann er nemlig lige vendt hjem til Midtfyn fra London som nummer to i Britain's Best - en frisørkonkurrence, hvor frisører på tværs af landegrænser udfordrer frisurernes grænser med farver og klipninger, som de færreste danskere tør kaste sig ud i.

- Jeg tænkte jo bare, at det ikke kunne skade, at sende et billede ind, og så fik jeg at vide, at jeg var i finalen to uger før. Jeg var ellevild, lyder det fra frisøren.

Louise Hartmann er vant til at deltage i konkurrencer, og efterhånden er hun også begyndt at vænne sig til at vinde dem. Pokalerne startede hun allerede med at få tilbage i 2010, og sidste år blev Louise Hartmann dobbelt Danmarksmester, samtidig med at hun blev kåret som Årets Frisør. I takt med at Louise Hartmann kan tilføje flere titler på CV'et, er forretningen i Ringe vokset, og frisøren har derfor måttet ansætte en elev for at kunne klare de mange kunder, som står i kø for at blive klippet af frisøren med det gule hår.

- Vi plejer normalt at have nogle stille perioder, men det har vi bare ikke haft i år, lyder det fra Louise Hartmann.

Ifølge Louise Hartmann er det også klart, at det ikke kun er hende selv, som står bag den store succes. Louise Hartmann kan klippe, men det er hendes mor, der syer tøjet til de store konkurrencer, og så understreger frisøren også, at hun har en fantastisk assistent og elev, som gør By Hartmann til et godt frisørteam.

- Nogen gange er talent bare ikke nok. Hvis det ikke var for mine venner og familie, så havde jeg slet ikke fået den samme succes. Uden dem ville der ikke være noget Hartmann-show, lyder det fra Louise Hartmann.

- Nogen gange er talent bare ikke nok. Hvis det ikke var for mine venner og familie, så havde jeg slet ikke fået den samme succes. Uden dem ville der ikke være noget Hartmann-show.

Louise Hartmann, frisør

Annonce

Kunder efterspørger farver og vovede klipninger

Frisøren har også en lille drøm om at arbejde i London, hvor hendes frisurer måske bedre kan passe ind stilmæssigt, end de gør i Ringe.

- Da jeg kom derover, skulle jeg ikke lave noget om. Jeg skulle bare gøre det, som jeg normalt gør, men jeg fik bare ingen tæsk for det derovre, siger Louise Hartmann.

Louise Hartmann understreger dog, at hun på ingen måder er klar til at forlade Ringe.

- Det er først om lang tid. Jeg er slet ikke færdig med, hvad jeg skal lave her. Jeg er jo først lige begyndt, siger frisøren og griner.

Da hun startede By Hartmann for næsten fem år siden, var det med målet om at få folk til at rykke deres grænser og være vovede med håret. Med de mange kunder det seneste år og den stigende opmærksomhed, som Louise Hartmann har oplevet, så er kunderne også begyndt at efterspørge vilde farver i håret og vovede klipninger.

- Nogle gange er jeg nødt til at spørge, om de er helt sikre på, om det virkelig er det, som de gerne vil have, for jeg kan blive helt i tvivl, om det er en joke. Men så siger de ja, og så må jeg jo i gang med at barbere halvdelen af håret væk på en 60-årig dame, siger den gulhårede frisør.

Louise Hartmann i sin frisørsalon, By Hartmann, i Ringe. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Louise Hartmann klipper pandehåret helt lige til Britain's Best. Pressefoto.
Billedet her fik Louise Hartmann i konkurrencens finale. Det er taget ved hjælp af to af hendes faste hjælpere; hårmodellen Ida Anette Kleist og fotografen Rune Buch.
Den sorte stribe i pandehåret har Louise Hartmann efterhånden brugt i flere konkurrencer. Pressefoto.
Det endelige resultat gjorde, at Louise Hartmann vandt 2. pladsen i Britain's Best. Pressefoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce