Annonce
Faaborg-Midtfyn

"Messias": Oratoriet kan opleves i Faaborg med kor fra Vester Skerninge og Den jyske Sinfonietta.

Det kendte jule-oratorie "Messias" opføres her i Helligåndskirken søndag 15. december. Arkivfoto
Händels "Messias" er det største hit blandt julens oratorier. Værket har siden 1742 gået sin sejrsgang i store dele af verden som et af julens populæreste.
Annonce

Faaborg: Oratoriet "Messias" af George Friedrich Händel opføres i Faaborg Kirke, der også hedder Helligaandskirken, søndag 15. december kl. 15.

Medvirkende bliver Vester Skerninge Sangkor og Den jyske Sinfonietta med solisterne Sofie Ljungdahl, sopran, Jette Gundestrup, alt, Per Mikael Strømberg, tenor, og Bo Hemmingsen, bas, samt Jakob Hedegaard som dirigent.

Händels "Messias" er det største hit blandt julens oratorier. Værket har siden sin første opførelse i Dublin i 1742 gået sin sejrsgang i store dele af verden som et af julens populæreste oratorier.

Vester Skerninge Sangkor er kendt for sin opførelse af større klassiske værker med professionelle musikere og solister og har allieret sig med et af landets mest rutinerede oratorie-orkester: Den Jyske Sinfonietta.

Korets leder, Jakob Hedegaard, har valgt at gå mod tidens trend ved at præsentere "Messias" i uforkortet form.

I handlingen er man i år 1741 og nærmere betegnet 21. august. Da modtager Georg Friedrich Händel et brev fra sin musik-interesserede ven Charles Jennens med librettoen til et nyt oratorium ved navn "The Messiah".

Händel er træt og modvillig efter i en årrække at have fejret store succeser som operakomponist og teaterdirektør, men nu var skuden vendt.

Händel havde på det seneste været så syg, at han troede, han skulle dø, og oven i en efterfølgende lammelse og synsforstyrrelse og nedtrykthed havde han store pengesorger.

Alligevel åbnede han lidt modvilligt sin vens brev og læste, og med ét sker der en forandring i ham.

Händel hører musikken for sig, begejstres, glemmer modløsheden, sygdom og pengesorger og griber pennen. I en sand og utilnærmelig arbejdsrus skriver han, fra hanen står op, til solen går ned, under sig næsten ingen søvn og kan efter tre uger 12. september 1741 skrive den sidste node i Amenkoret og slutte med "Fine dell Oratorio".

Totalt udmattet, men lykkelig falder han om på sengen og sover uafbrudt i 20 timer, for til sin tjeners og læges store overraskelse at vågne op frisk og udhvilet.

Billetter

Billetter på nembillet.dk eller ved døren.

Voksne 130 kroner, unge under 18 år og studerende 65 kroner.

Dørene åbnes en halv time før koncerten.

Udelukkende unummererede pladser.

I billetten er en vand i pausen inkluderet.

Faaborg Kirke/Helligaandskirken ligger på Kirkestræde 11 i Faaborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Arriva: - Vi er selvfølgelig kede af, at det nye signalsystem ikke er blevet prioriteret

Annonce