Annonce
Erhverv

Mere tryk på succesen: Ny fynsk corona-dræber skal erobre flere markeder

Den tredje generation af UVD Robots kæmpesucces er blandt andet lettere at bruge for folk, der ikke er specialister i desinfektion. PR-foto: UVD Robots
Corona-smitten har gjort UV-robotten fra Odense til et af de helt store hit i den fynske robotbranche. For af fastholde successen kommer den succesrige robot, der kan fjerne virus, nu i en helt ny version.
Annonce

Odense: En fynsk robot, der på egen hånd kan fjerne virus og bakterier, er blevet den helt store sællert i dette virusplagede år. Robotten er kun lidt over et år gammel, men allerede nu sender producenten en ny og meget mere effektiv generation på markedet.

Ligesom sine forgængere er robotten selvkørende og dræber virus og bakterier ved at belyse rummene med ultraviolet lys af typen UV-C.

Tilsyneladende har udviklerne i Odense-virksomheden UVD Robots haft lige så travlt, som arbejderne i fabrikken, der pludselig fik store bunker af ordrer. Ifølge en pressemeddelelse fra virksomheden er den nye udgave af robotten i hvert fald en verdensnyhed og en såkaldt game changer - det vil sige et produkt, der kan ændre markedet.

- Vores tredje generation vil for altid forandre fremtiden for brugen af UV-C robotter til desinfektion inden for en række brancher, siger bestyrelsesformand for UVD Robots, Claus Risager,

De ansatte på Blue Ocean Robotics-virksomheden UVD Robots har haft meget travlt med at imødekomme den store efterspørgsel. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen

UVD er slet ikke den eneste virksomhed, der sælger en robot, der kan bestråle et rum med ultraviolet lys, så den hurtige udvikling af tredje generation skal formentlig også ses som en vigtig mulighed for at bevare virksomhedens forspring overfor de ofte billigere konkurrenter.

De første to generationer af robotten fokuserede meget på kunderne på hospitaler. Men med den meget bredere uro overfor smittekilder, markedsfører man sig nu også i høj grad over for lufthavne, indkøbscentre, krydstogtskibe, virksomheder og lignende.

Annonce

Mere sikker

De største ændringer er:

Fylder mindre. Robotten kan komme ind og navigere i små, snævrere rum. Dermed kan den for eksempel også bruges på hotelværelser. Trods størrelsen er kapacitet og effekt uændret.

Sikkerhed. Ifølge virksomheden har den et særligt sikkerhedssystem, der skulle være usædvanlig godt. Mennesker kan ikke tåle UV-lyset fra robotten, så det er afgørende, at maskinen lukker ned, hvis en person nærmer sig.

Brugervenlighed. Det er blevet lettere at lære at betjene robotten, hvilket er en fordel for salget uden for sundhedsvæsenet. Brugerne kan nu også se, hvor godt der er desinficeret på de forskellige steder og kan let justere niveauet, hvis det ikke er tilfredsstillende.

Prisen er den samme som på den gamle model - det vil sige omkring 500.000 kroner pr styk.


Vores nye robot vil for altid forandre fremtiden for brugen af UV-C robotter til desinfektion inden for en række brancher.

Claus Risager, bestyrelsesformand, UVD Robots


UVD Robots er en del af Odense-koncernen Blue Ocean Robotics. Virksomheden har tiltrukket mange investorer og netop for at have penge til at øge salget af UV-robotter, modtog den i sommer 122 millioner kroner ekstra fra en række investorer, blandt andet Niels Thorborg, Odense.

Indskuddet af ny kapital skete til kurser, der betyder, at Blue Ocean Robotics nu har en markedsværdi på over en milliard kroner. Koncernen omfatter især to andre virksomheder: GoBe, der laver en slags telearbejde-robot, og PTR, der snart lancerer en robot, der kan hjælpe med blandt andet løft af for eksempel lamme patienter.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra virksomheden til denne artikel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Norsk opgørelse viser, at ni ud af ti coronadøde havde kronisk sygdom

Annonce