Annonce
Langeland

Mere lempelige regler for udeservering: Langeland giver restauratører en hånd

Udeserveringen skal have så lempelige vilkår, som det er forsvarligt, lige som det skal foregå i tilknytning til det sted. hvor der udskænkes fra, fastslår Bo Nisseen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

LANGELAND: Restauratører, værtshusholdere og andre, som har udeservering, vil igen i år kunne imødese en venlig behandling fra Langeland Kommune. Det oplyser Bo Nissen (K), formand for Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget i kommunen.

- Kommunen vil se mere lempeligt med pladsen til udendørs servering, end vi behøver. Det skal ikke forstås på den måde, at nogle så lige pludselig må stille en café op i Ørstedsparken i Rudkøbing eller gå på kompromis med trafikafviklingen. Der skal naturligvis være plads til udrykningskøretøjer og andre, som skal forbi, siger han.

- Men teknik- og miljøafdelingens folk vil ikke komme ud med målestok for at se, hvor langt og bredt borde og stole står, så længe det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, og så længe det sker i tilknytning til serveringsstedet, tilføjer udvalgsformanden, som har vendt spørgsmålet med borgmester Tonni Hansen (SF) og teknisk chef Rikke Fink.

Annonce

Restaurationsbranchen har haft en meget vanskelig og hård tid, men har netop fået lov at genåbne, med restriktioner og krav.

- Nu håber jeg så blot på, at vejret bliver godt og mere forårsagtigt, så cafeer, restauranter og andre får glæde af det her, nævner Bo Nissen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce