Annonce
Svendborg

Mens Meny havde mus: Kundeboom hos købmanden i Gudme

I Min Købmand i Gudme oplevede man i den uge, hvor Meny i Hesselager havde lukket på grund af mus, et kundeboom og en omsætning, der var fordoblet. Butikken løb også tør for varer, fortæller købmanden Gudme Martin Pellegård. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Mens Meny i Hesselager har holdt lukket en uge i januar på grund af mus, har kunderne måtte søge andetsteds for at få deres varer. Og noget tyder på, at mange har søgt til Min Købmand i Gudme, som oplevede en fordobling i salget.
Annonce

Gudme: - Vi var tørlagt onsdag, som var et døgn efter Meny havde lukket. Vi havde intet, og vi havde ikke nået at få bestilt varer hjem.

Sådan lyder det fra Martin Pellegård, der har Min Købmand i Gudme. Butikken har nemlig haft et stort kundeboom, efter Meny i Hesselager måtte holde lukket fra den 14. til den 21. januar, da de havde mus.

- Men det er under triste omstændigheder, vi har haft så mange kunder. Meny er mine kolleger, da vi er under samme koncern, og det er jo enhver købmands frygt at få skadedyr ind, siger Marten Pellegård og tilføjer.

- Det havde været sjovere, hvis det var under fair konkurrence.

Men hvorom alting er, så fik købmanden i Gudme et heftigt nøk op i omsætningen. Normalt har butikken et indekstal på 110, men i den uge røg det op på 160.

- Vi solgte 50 til 60 procent mere end normalt henover den uge. Nogle af dagene solgte vi altså dobbelt så meget, end vi plejer, siger Marten Pellegård.

- Udfordringen var dog, at vi ikke havde kapacitet til alle de kunder, fortæller han.

Annonce

Ingen var efter et døgn

Lukningen og den store tilstrømning af kunder skete så pludseligt, at Min Købmand et døgn efter Meny havde lukket, løb tør for varer.

- Vi nåede ikke at få bestilt nye hjem, så der manglede grønt, mælk, kød og så videre, siger Mikkel Pellegård.

- Og vi fik alle pakker over til os, så butikken bugnede i pakker. Det var ligesom Black Friday bare uden varsel.

Mikkel Pellegård selv var på købmandsuddannelse og måtte klare alting fra telefonen.

- Souschefen fra Meny var også på uddannelse, så vi snakkede lidt sammen omkring, hvor langt de var, så jeg kunne planlægge, hvor mange varer jeg skulle bestille hjem.

- Men meldingen jeg gav til personlet derhjemme var: I køber bare noget, og så ser vi, om det passer, fortæller købmanden.

- Det er jo på godt og ondt, vi havde den omsætning, og jeg er glad for, at Meny er åbnet igen.

Annonce
Annonce
Svendborg

Debat: Et grønnere Svendborg

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce