Annonce
Langeland

Menneskene bag Kinafarerne

Bogen kommer bl.a. ind på Asiatisk Kompagni. Her et af skibene, foreviget af maleren Eckersberg. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Langeland: Bogen "Kinafarerne – Mellem kejserens Kina og kongens København" fortæller historien om de mennesker i Danmark, Norge og Kina, der gjorde den globale handel mulig i sejlskibenes tid – om lange sørejser, skatte tjent og mistet, sorg og glæde og om fascinationen af den forunderlige kinesiske verden.

En af danmarkshistoriens største erhvervsmænd og iværksættere, Frederik Holmsted, der spiller en stor rolle i bogen, blev født i 1683 på Brolykkegård i Magleby på Langeland. Han kom som ung mand hurtigt i berøring med de store handelskompagnier, der bandt verden sammen i den tidligt moderne tid. Han steg hurtigt i graderne til direktør, startede en mængde virksomheder og deltog aktivt i købet af den største ø til Dansk Vestindien, Skt. Croix.

Al denne erfaring kom i spil, da han var medstifter af måske Danmarks største virksomhed nogensinde, nemlig Asiatisk Kompagni. I 1730 sejlede det første skib direkte fra Danmark til Kina, og derved begyndte hundrede års yderst profitabel kinafart – på sin vis med oprindelse i Magleby.

Bogen, der er skrevet af Benjamin Asmussen, historiker, ph.d. og museumsinspektør på M/S Museet for Søfart i Helsingør, udgives på Gads Forlag i samarbejde med M/S Museet for Søfart. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Efterlysning: Hvad systuen gemte

Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Annonce